Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Amikor nagyon fáj valakinek a foga...

˝Nem elég, hogy Fertőszéplakon van Fertőd város fogászata, ha pénteken nem jelentkezel be, hogy hétfőn nagyon fáj a fogad, ne is menj oda.˝

A fogászati rendelő vezetésétől megtudtuk, soha nem utasítanak el sürgős esetet, hiszen ez ellenkezne az orvosi esküvel. Sőt, az ilyet soron kívül fogadják. Ugyanakkor a fogászati kezelések előjegyzéses formában történnek, és a fogorvos az adott időpontban épp más pácienst látott el.

Az asszisztens kérte a fogfájással bajlódót, szíveskedjék türelemmel lenni, helyet foglalni. Ő erre azt válaszolta, egy percet sem vár, és elment. A rendelő az ÁNTSZ-engedélynek és az OEP-szerződésnek megfelelő helyen működik – tudatták.


Olvasói SMS

˝Nem elég, hogy Fertőszéplakon van Fertőd város fogászata, ha pénteken nem jelentkezel be, hogy hétfőn nagyon fáj a fogad, ne is menj oda. Jani-bá Sttr.˝

Olvasóink írták

 • 12. töprengtörp 2010. április 22. 00:14
  „Egyetértek, de akkor nem kéne arról beszélni, hogy ez itt a tb által támogatott körzeti rendelő. Ez a legdrágább fogorvos a környéken. Drágább, mint a magánrendelések, de ezzel csak fizetéskor szembesülünk.”
 • 11. mendemonda 2010. április 21. 08:59
  „a Kin..i J@nos épületében úgy hallottam 5x annyi volt a bérleti díj és arezsijük is(Fertőd városa meg nem tudott biztosítani nekik se épületet, se semmit), a tébé meg folyamatosan vonja meg mindenről a támogatást, sz@rból várat építeni mondd meg, hogy kell azt csinálni? Az én fogamat inkább tömjék be normális cuccal, inkább fizetek érte, mint ócskasággal,ami ingyen van”
 • 10. töprengtörp 2010. április 21. 01:11
  „Rosszul tudom, hogy kismamáknak ingyenes a kezelés? Mert Széplakon "a doktornő majd megmondja" a válasz. Ja, és ismerősöm első fogat tömetett, úgy tudta, hogy az ingyenes. A végén derült ki, hogy fizetnie kell, mert az ingyeneshez más alapanyagból kellett volna tömni. Nem kellett volna ezt előzőleg megkérdezni? A régi fogorvos mindig feltette a kérdést tömés előtt, hogy tb által támogatott vagy fizetős tömést szeretne a beteg.
  Hogy Széplaknak ő a körzeti fogorvosa, azt értem, merthogy a polgármester házában működik a fogászat, komoly bérleti díjért. De Fertőd miért nem vált?”
 • 9. Jägermeister 2010. április 20. 18:17
  „En Fertödön es környeken telefonaltam körbe az összes letezö fogorvost, mert nagyon fajt a fogam, es nem akartam ejszakara igy maradni. Hat orvost hivtam fel, es hat utasitott el. Szanalmas!
  A problemam megis megoldodott, mivel ausztriai betegbiztositassal rendelkezem. Felhivtam a hozzam legközelebb esö fogorvost, azonnal mehettem, igaz vartam fel orat, mire ram került a sor. Gyökerkezelte, majd betömte a fogamat, amiröl mar azt hittem menthetetlen. Itthon egy tömes 8-13 ezer, ott nem fizettem. Azota csak oda jarok.”
 • 8. egysoproni_ 2010. április 20. 17:11
  „A körzetünkhöz tartozó dr-nál voltam. Tavaly szintén előfordult hasonló eset és akkor meg kivéste. Nem vagyok ebben szakember, nem tudom, hogy a 2 húzás és törés közt mi volt a különbség...”
 • 7. sme 2010. április 20. 09:09
  „egysoproni! Nem jó helyen jártál. Azért egy törött gyökeret illik kiszedni egy jó fogorvosnak. Teljesen fölösleges ilyenért Győrbe elküldeni bárkit is. Hidd el igazat beszélek.”
 • 6. iparos 2010. április 19. 20:56
  „Csak nem gondolják, hogy 200-300 ezres üzletet elmulasztanak 1 foghuzásért! Sopronban is csak az eldugottab kezdő helyeken fogadnak... Ha csak nem ismerősként jelentkezel!”
 • 5. egysoproni_ 2010. április 19. 19:36
  „Hétvégén és ünnepnap uygan van fogászati ügyelet de úgytudom, hogy csak du 3-ig kb. Ebben a városban szájsebészet is elkéne úgy mint Győrben. Jártam már úgy, hogy foghúzásnál összeroppant a fogam és a gyükér bennmaradt. A fogorvos azt mondta, hogy Ő nem vésheti hanem szájsebészetre kell mennem Győrbe. Kérdezte, hogy mikor akarok menni. Mondom, pff... bennem van 2 ampulla Lidocain meg vérzik a pofám. Kértem utazási utalványt és felmentem Győrbe. Persze 65563352 ember volt előttem és amire rámkerült a sor vége lett a rendelésnek. Mondom ne szórakozzanak velem. Utaztam 90 km-t és el fognak láétni ha tetszik ha nem. Na így láttak el. Kitolásból varratszedésre is oda kellett visszamennem. Persze hazafelé a vonatra vártam vagy 3 órát az állomáson. Sopron és vonzáskörzete kb 100 ezer lakos... Sopronba is kellene egy szájsebészet akár a kórház berkein belűl. Régebben volt az SZTKban, ha jól emlékszem akkor az Andaházi dr nő vitte a rendelést egymaga.”
 • 4. blanyiza 2010. április 19. 18:04
  „Sopron tömve van fogászokkal és nem jut eszébe valamelyiknek területi rendelőt (is) nyitni?”
 • 3. mendemonda 2010. április 19. 17:36
  „csak megjegyezném, hogy hétvégén Sopronban van fogászati ügyelet, úgyhogy szerintem megtalálja, aki akarja, feltáéve, ha akarja, persze pocskondiázni azt mindig könnyebb....”
 • 2. flamó 2010. április 19. 11:51
  „Hasonló esettel tudok beszámolni, igaz nem fog probléma hanem fül.

  Fülészeten csak előre kért időpontban kérhetsz ellátást. Sajnos nem tudtam előre megjósolni, hogy nekem vasárnap délelött megfájdul a fülem. Sebaj hétfőn reggel jó korán rendelés kezdete elött 3/4 órával odaültem a fülészeti rendelő elé( fájdalomtól ugysem ment az alvás), hogy valaki csak megkönyörül rajtam. Jött a szolgálatban lévő ápolónő és kérdésemre, hogy sajnos nekem nincs kért időpontom, de nagyon fáj a fülem, eltudnak-e látni, azt a választ kaptam, ha van türelmem várjam ki, hátha beférek a rendelési idő alatt két foglalt időpont közzé, de nem garantál semmit, hogy ma ellátnak.

  Egy szerencsém volt rendelési idő elött érkezett a kedves Doktornő és megkönyörült rajtam.

  Nem az orvos és az ápolónő hibája a rendszeré! - szerintem.”
 • 1. Adeleida 2010. április 19. 11:24
  „4 évvel ezelőtt történt velem egy ehhez nagyon hasonló eset. Péntek délelőtt volt. Nagyon fájt az egyik fogam, elmentem a területi fogászati rendelőbe. Az ott dolgozó kedves asszisztens, szinte felháborodva visszakérdezett: "foghúúzás? De hiszen ma fogszabályozási nap van! Ilyenkor a doktornő nem vállal mást!" Mivel a fogam ettől nem jött helyre, jobb híján felkerestem egy magánrendelőt, ahol készségesen fogadtak, de sajnos már nem tudtak besuvasztani a rengeteg páciens közé. Azt tanácsolták, keressem fel a területi fogászt. Elvoltak képedve, amikor elmeséltem mi történt.
  A probléma végül megoldódott, egy másik rendelőben tudtak fogadni. Valószínűleg jobban is jártam, mert a fogam azóta is megvan...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges leletek a bencés templomból

Befejeződött a bencés templom felújítását megelőző régészeti feltárás. A várakozásoknak megfelelően… Tovább olvasom