Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Ami élni segít – a közösség a megoldás

Sopron - A modern kori ember gyökértelenné vált, közösségi létében megbetegedett, megsérült. Az idei mentálhigiénés napok előadásai erre a társadalmi problémára keresnek megoldást. A szervezők sokrétű megközelítést ígérnek.
A Pro Kultúra Kht. Gyermek- és Ifjúsági Központjában tegnap megkezdődtek a Soproni Mentálhigiénés Napok. A kilencedik alkalommal sorra kerülő előadás-sorozat ezúttal a közösségi mentálhigiéné témakörét járja körül Ami élni segít címmel.

– Életünk egyéni és közösségi szinten egyre ziláltabb. Az erős családi kötődések és a biztonságot adó kisközösségek nehezen érvényesülnek, a modern kori ember gyökértelenné vált, közösségi létében megbetegedett. A rendezvényen elhangzó előadások a közösségi mentálhigiéné módszerét ajánlják fel az érdeklődők számára, a társadalmi nyomás, az emberi létproblémák ellen – foglalta össze fő mondanivalójukat Farkas Anikó szervező, hozzátéve: ezúttal a téma sokrétű megközelítését ígérheti, hiszen a közösségi mentálhigiénét a művészettörténész, a csillagász, a pedagógus és a pszichoszakma nagyítóján át egyaránt vizsgálják. 

Csütörtökön az akkreditált képzés résztvevői számára már megkezdődött a szakmai munka, a pénteki és szombat délelőtti előadások viszont mindenki számára ingyenesek, nyitottak. 

Pénteken 9 órától Grandpierre Attila asztrofizikus, csillagász, író, Dúl Antal teológus, Mohás Lívia író, pszichológus, majd Boldizsár Ildikó mesekutató beszél a közösségek erejéről. Délután a szakemberek műhelymunkája folytatódik, holnap pedig dr. Bereczkey Tamás tanszékvezető egyetemi tanár az evolúciós örökségekről, Lázár Imre egyetemi adjunktus a „magyar lélekről", Pap Gábor művészettörténész a kulturális hagyományokról tart előadást.

A rendezvényhez kapcsolódóan a GYIK épületében Szabó Antónia fotó- és képzőművész kiállítása tekinthető meg az előző nemzedékek használati tárgyairól. Várják az érdeklődőket az „Ítélet helyett" című kerekasztal-beszélgetésre is, ahol Majkával, Pápai Jocival és Game-mel az ifjúsági közösségkutatásról lesz szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sürgősségi ellátás

Sopron - A sürgősségi betegellátó osztályról és a kórházi rendszerbe való illeszkedéséről tartottak… Tovább olvasom