Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Amerikában eladták mindenüket

Az amerikai Brock házaspár eladott mindent, jól menő vállalkozását, családi házát. A belső hang ösztönzésére vágtak neki Európának, hogy terjesszék az általuk hitt igazságot.

– Nagy hatással volt ránk, ami szeptember tizenegyedikén Amerikában történt – mondja a férj, Paul Brock. – Hetekig, hónapokig többen jártak akkor a különféle vallások templomaiba. Aztán ahogy csillapodtak a tragédia keltette hullámok, ismét fogyatkozni kezdtek az emberek. Észak-Karolinában is visszatértek a jóléti amerikai állam hétköznapjai...
– Mi nem akartunk így élni a továbbiakban – mondja a feleség, Tena Brock. – A férjem egy számítástechnikai szervizcég ügyvezetőjeként naponta több száz kilométert autózott, nekem Raleigh-ben egy farm háztartásában kellett helyt állnom.

– Paul sok mindent kipróbált az Egyesült Államokban – meséli Tena Brock. – Volt fotós, kommunikációt tanított a helyi egyetemen, miután teológiából diplomát szerzett. A boldogságot mégis családunk, fiúnk, Ash és lányunk, Wittney, valamint az ő négy kisgyermeke, unokáink jelentették. Az amerikai taposómalom azonban egyre inkább szomorúsággal töltött el bennünket. Ekkor elhatároztuk, hogy misszionárius feladatokat vállalunk, ehhez el kellett adnunk mindenünket, és csak ezután vágtunk neki szabad akartunkból a hosszú útnak. Most pedig itt vagyunk Magyarországon, Sopronban.
Az észak-karolinai házaspár július közepe óta él Sopronban, de máris rengeteg barátot szereztek. Egyre inkább az az érzés tölti el őket, jól választottak, pedig amerikai farmjukat hosszú ideig nem is tudták eladni. Ráadásul Tena édesanyja beteg lett, ami kissé elbizonytalanította őket. Ám végül jóra fordultak a dolgok.
– Magyarországon szeretnénk segíteni bárkinek, aki ezt kéri tőlünk – mondta Paul Brock. – A mi gyülekezetünk a Déli-Baptista Egyház. Szeretnénk ebben a városban szolgálatot teljesíteni legalább három évig. Itt már működik egy nagy múltra visszatekintő gyülekezet, amellyel szoros kapcsolatok kiépítésére törekszünk. Magyarul tanulunk, és a Biblián keresztül az angol nyelvvel ismertetjük meg a hozzánk fordulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran módosított végső határidők

A tervekkel ellentétben még mindig nem készült el a Harkát Kópházával összekötő út teljes… Tovább olvasom