Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Állványerdőben a kastély

A fertődi Esterházy-kastély főhomlokzatánál tegnap megkezdődtek az állványozási munkák. A nyolc-tíz évig tartó kastélyrehabilitáció tervezett harmincmilliárd forintjából idén 350 milliót költenek a renoválásra.
Tíz év alatt harmincmilliárd forintot szánnak a fertődi kastély felújítására.
A kulturális kormányzat aláírta a hazai műemlékvédelem idei legnagyobb beruházásáról szóló megállapodást a kivitelező cégek képviselőivel. Ennek eredményeképpen a múlt héten már paravánokkal határolták el a munkaterületet, tegnap reggel pedig megkezdődött az állványozás.

Az Esterházy-kastély műszaki vezetője, Bessenyei Sándor elmondta: a kivitelezési feladatokat a műemlékvédelem szakterületére specializálódott budapesti, illetve gödöllői székhelyű részvénytársaság végzi.
Még ezen a héten a tetőzet teljes körű javítását is elkezdik a szakemberek. Az alvállalkozói kört a soproni régió szakipari vállalkozásai alkotják.
Kiss László ács és Horváth István kőműves társaikkal együtt a reggeli órákban fogtak a kastély főhomlokzatának felállványozásához.

– A süttöri és a jáki templomon is dolgoztunk, valamint több múzeum viseli kezünk nyomát, de részt vettünk a kőszegi belváros megszépítésében és dolgoztunk a soproni Hűségkút felállításánál is. S hogy mikor készül el a kastély állványzata? Legalább két hét kell ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmibe veszik a lakókat?

Tiltakoznak a lakók a soproni Felsőlövér utcában az egykori élelmiszerüzlet tervezett átépítése… Tovább olvasom