Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Akik a városi elismeréseket kapják Sopronban

A képviselőtestület legutóbbi ülésen döntöttek arról, hogy december 14-e, a Hűség Napja alkalmából kik vehetnek át városi kitüntetéseket.

A város díszpolgára idén dr. Horváth Dénest lett, Pro Urbe díjat dr. Vladár Gábornak adományoztak. A Civitas Fidelissima díjat idén Horváth Vilmos, valamint a Páneurópai Piknik '89 Alapítvány kapja.

A dr. Király Jenő díj idei birtokosa dr. Grubits János Ferenc, a Humanitás díjat pedig dr. Árvay Györgyné veheti át. Sopron Kultúrájáért elismeréssel tüntették ki dr. Tillné Schmidt Editet, valamint posztumusz Kövesi Györgyöt. Az idei kiváló pedagógus Fendrik László és Horváth Péter, míg a Sopron Sportjáért elismerést dr. Orbay László kapja.

A Wälder József díjat Szánthó Gyula veheti át, az ifj. Flandorffer Ignác díjat Horváth Péternek adományozta a közgyűlés. Sopron Ifjú Tehetsége idén Kovács Gergely, míg Sopron Szolgálatáért Bella Árpád vehet át kitüntetést. A képviselők döntöttek a Sopronért Emlékérem adományozásáról is.

Az idei díjazottak: dr. Baranyai Lenke, Bánfalváért Baráti Kör Egyesület, Bódi Ottó, Erdész Nándor, dr. Galgóczy László, dr. Vetsey-Körmendi Ágnes, Castanea Környezetvédelmi Egyesület, Honvéd Hagyományőrző Egyesület Soproni Tagozata, dr. Horváth József, Krisch Imre, dr. Szarka László.Olvasóink írták

 • 14. thurvj97 2009. december 14. 11:30
  „Gyurikám Édesapád jó barátom volt.Tiszteltem és támogattam egykoron munkáját. Nyílván nem rá gondoltam,amikor a tűz közelében melegedőkről írtam.őszintén sajnálom, hogy munkásságát" csak" tragikus halála után ismerték el. Bár mindketten tudjuk,nem ez volt fontos életében. Akikhez szólni akart , tőlük számtalan elismerést, tapsot kapott. Ez volt számára az igazi kárpótlás. Bocs, ha félreérthető voltam.”
 • 13. thurvj97 2009. december 03. 05:33
  „Erdész Nándi bácsi szívből gratulálok. További jó egészséget kívánok.Még jó, hogy vagytok néhányan soproniak a kitüntetettek között.Sokakat fújt erre a szél.”
 • 12. bogote 2009. december 02. 18:26
  „thurvj)) Ez mindig is igyvolt!”
 • 11. Kukac40 2009. december 02. 17:14
  „Már bocs mindenkitől, nem kötekedés miatt kérdeztem. Egyszerűen csak nem tudtam, hogy áll össze.”
 • 10. otromba 2009. december 02. 15:09
  „Megint megtaláltuk egymást
  adlerzsigabá)))))))))
  Én mindkettőnket díjjjaznám,mert megérdemeljük!!!”
 • 9. Gyurca 2009. december 02. 14:21
  „Sokat gondolkodtam hozzászóljak-e a témához, mivel érintett vagyok. Na nem én kaptam kitüntetést, hanem az édesapám. Sopron Kultúrájáért posztumusz Kövesi György. Talán butaság is, hogy védeni akarom, nem szorul rá. A tűzhöz sosem volt közel, csak dolgozott. Létrehozta a Civitas Pinceszínházat, mely idén 36 éves! 36 év közel 200000 néző. Országos Nívódíj stb. Nos, Ő is csak egy melós volt, csak a kultúráért robotolt. Gondolom "ennyi" már elég, hogy kitüntessék. (halála után) Tisztelettel: Ifj. Kövesi György”
 • 8. adlerzsigabá 2009. december 02. 09:21
  „Kukac 4#
  Az lehet díjjazott, aki helyesen le tudja írni! :-))))”
 • 7. erili 2009. december 02. 09:03
  „Szívből gratulálok minden díjazottnak és kitüntetettnek. Aki nem tudja, ki miért kapta, érdeklődjön utána. A képviselő testület nem "hasára ütött", amikor őket választotta. Mindenkinek joga van bármelyik képviselőnek ajánlatot tenni egy számára ismert és általa alkalmasnak vélt személyre. A civil szervezetek is megteszik a maguk javaslatát. Az önkormányzati testület minden bizottsága véleményezi a beérkezett javaslatokat, a bizottsági elnökök pedig tolmácsolják azt. Ezután titkos szavazással döntenek a képviselők a díjak és a kitüntetések odaítéléséről, hisz egy-egy díjra vagy kitüntetésre több jelölt is lehet. Tehát véletlenül sem a "tűzhöz közel álló melegszik"!
  Grubits főorvos úr már kisdiák korában orvosnak készült. Annyi időre hagyta el Sopront, míg az egyetemen tanult.Sok ember köszönheti neki életét, életminőségének jobbá válását pl. egy strok után. dr. Árvayné özvegyen is a nagycsaládosok, a rászorulók megsegítésén munkálkodott a saját munkája mellett. Végig tudnám írni az összes díjazott, kitüntetett méltatását. Aki most irigyli őket, az tegyen a jövőben azért, hogy egyszer ő is köztük lehessen.”
 • 6. thurvj97 2009. december 02. 07:57
  „Aki közel van a tűzhöz így melegszik.”
 • 5. Kukac40 2009. december 01. 19:52
  „Gratulálok a díjjazottaknak. Kik és mialapján döntik el, hogy kik kerülnek a jelöltek közé? Milyen szempontok alapján döntenek a díjjazott személyéről?”
 • 4. otromba 2009. december 01. 17:53
  „Én is kaphatnék elismerést,mert itt hülyülök!Hergelem magam,mert melós elismerést csak otthon kap.Amikor
  megkérdezi a család,hogy elfáradtáj ebben a robotizálásban?”
 • 3. kertész 2009. december 01. 14:09
  „2.-s Csípi a szemedet, mert olyat látsz a névsorban, aki helyett magadat látnád legszívesseben.Az elismeréseket nem ön jelentkezés alapján,hanem érdem szerint osztják.”
 • 2. rokapis 2009. november 30. 18:18
  „Remélem az ünnepségen majd fotók is készülnek.”
 • 1. oaxacaca 2009. november 30. 15:05
  „Horváth Péter tanár úrnak szívből gartulálok!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premiervastaps az Édes fiaimnak

Sopron - Kerényi Imre rendezésében az elmúlt szombaton mutatták be a Petőfi Színházban az Édes fiaim… Tovább olvasom