Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

A város nyugalma és a közlekedési dugók

Folytatjuk a Mit szeret és mit nem Sopronban? sorozatunkat. Ezúttal Török Zoltán, az MKB-Euroleasing női kosárlabdacsapatot, és az MKB-arénát is működtető Raabersport Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– Diákként kerültem Sopronba, az erdészeti szakközépiskolába – mesélt az első kötődésekről Török Zoltán. – Erdész akartam lenni, így nem meglepő, hogy fiatalkoromban az erdő nyugalma fogott meg Sopronban. Most, negyvenévesen a város nyugalma vonz. Szeretem ezt az életérzést. Persze tudom, a mindennapok hajtósak, munkával telnek.

Ám mégis meg lehet találni azt a fajta természetközeli kikapcsolódást, amely ismét és ismét erőt ad. Nagy szerelmem az egyetemi botanikus kert. Igaz, az elmúlt években nem jártam ott. Miután számos ˝zajos˝ eseményt szervezünk, így nem véletlen, hogy a nyugalmat és csendet részesítem előnyben. Kedves hely számomra még az Erzsébet-kert, hiszen itt nőttek fel a gyermekeim. Sopron nekem az erdők közelségét jelenti. Az építészeti értékek közül a Madách utcai polgári lakóházak hangulatát. Fiatalkoromban sokat sétáltam erre.

Török Zoltán számára kedves hely az Erzsébet-kert. Fotó: Magasi
Török Zoltán számára kedves hely az Erzsébet-kert. Fotó: Magasi

Török Zoltán tevékenysége közvéleményt is formál, hiszen a női kosárlabda-egyesület szereplése érdekli a soproniakat, beszélnek a sikerekről, a kudarcokról. Talán nem szerénytelenség azt mondani, az ügyvezető sokat tett a város sportjáért, szórakoztatásáért. Vezetősége alatt újították fel a ma már MKB-aréna néven futó sportcentrumot. S a sport szentélye a kultúrát is szolgálja. A minap például telt ház előtt adták elő A muzsika hangja című musicalt. S azt se felejtsük el, az ő ügyvezetése alatt hat bajnoki, két Magyar Kupát, Ronchetti-kupát nyert el az MKB-Euroleasing női kosárlabdacsapat. A lányok emellett tavaly bejutottak Európa négy legjobb klubcsapata közé. A sportvezető természetesen büszke arra, hogy mindezeket elérték. A sikerek kapcsán csupán ennyit jegyzett meg: tették a dolgukat.

– Évtizedekkel ezelőtt még nem tudtam elképzelni, hogy a városban egyszer lesznek majd dugók – válaszolta a mit nem szeret kérdésre Török Zoltán. – Sajnos a városban ma már szinte minden napszakban nehézkes a közlekedés gépjárművel. Sokat kell várakoznunk az autókban, én pedig gyűlölöm az értelmetlen időtöltést.

Olvasóink írták

 • 7. KáTi 2009. november 18. 07:07
  „Környezetszennyező, zajos és balesetveszélyes világunkban kevésbé az autósok érdekeit tartom a legfontosabbnak, hanem azt a problémát, hogy gyermekeinknek vajon olyan zöld és nyugalmas várost adunk-e át, mint amit átvettünk. Érdemes volna egy a cikkben említett Erzsébet kerttel, a Rák-patakkal, ezek gondozottságával, tisztaságával is foglalkozni. Bár sok reményt nem fűzök a változásokhoz. Először is, mert ezek a dolgok nagyrészt a polgárok, fiatalok, kutyatulajdonosok környezettudatos szemléletén, magatartáskultúráján múlnak, ami szerintem döbbenetes. Másrészt úgy tűnik a "virágos Sopron" címre büszke városi döntéshozók nem nagyon járhatnak ezeken a helyeken, a soproni erdőkben, hiszen akkor látnák, hogy nincsen önfényezésre okunk ezen a téren.”
 • 6. BLA 2009. november 18. 04:00
  „DUDE!!! Menjel busszal!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Beaubo 2009. november 16. 15:13
  „Ha csak a dugók lennének a legnagyobb probléma Sopronban...szerintem sokkal több van...amelyekkel a Kisalföld egyáltalán nem foglalkozik.”
 • 4. vitriol2 2009. november 16. 14:32
  „Elolvastam a cikket, de érdekes nekem nem a cikk cime jutott az eszembe, hanem egy ember- kisvárosunkban meghatárzo ember-pozitiv viszonyárol "lakhelyéhez"!!!
  az utolso sorokban szereplő "dugok" kérdése, szerintem véletlenül maradt bent”
 • 3. józanparaszt 2009. november 16. 14:10
  „hát tényleg a téma feldolgozását illetöen eléggé nagy elégtelent érdemel a cikk...”
 • 2. bobo 2009. november 16. 13:57
  „Szerintem se volt ennyire vészes az autóközlekedés a városban, mint mostanában. Pedig régen még elkerülő út sem volt.

  Másrészt ha már ennyien szeretik a botanikus kertet, érdemes lenne bevonni a múzeumok éjszakája programba legközelebb ezt is.”
 • 1. Beaubo 2009. november 16. 10:10
  „Ne haragúdjon, Horváth úr! Ez inkább portré, nem cikk arról, hogy mit szeret valaki Sopronban és mi nem. És minden városban vannak dugók. Neha sokkal durvábbak mint Sopronban. Így ez a cikk nem nagyon érdekes, nem találunk benne újdonságok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csatorna kiöntésétől tartanak

Sopronbánfalva - Aggódnak a Temető utcaiak az egykori karmelita kolostor átépítése során… Tovább olvasom