Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

A többség aláírta az új szerződést

Sopron–Budapest - Kedden lejárt a gondolkodási idő, hogy aláírják vagy sem az új szerződésüket a Magyar Telekom Nyrt. soproni, Győri úti call centerében dolgozók. A többség aláírt.
Lejárt a határidő a Magyar Telekom Győri úti call centerében dolgozók ügyében: január 15-ig választhattak: vagy aláírják a módosított szerződést, vagy megszűnik a munkaviszonyuk. A munkavállalók többsége aláírta az új szerződést. Ennek értelmében már nem alkalmazottakként, hanem kölcsönzött munkaerőként látják el feladatukat.

A szerződésben néhány fontos kitétel is szerepel, amely garantálja, hogy a munkájukat továbbra is Sopronban végzik, illetve jelentős pluszjuttatásokat, kedvezményeket vehet igénybe a mintegy háromszáz munkavállaló.

A jelenlegi állapot szerint a Magyar Telekom 2008. február 29-i nappal felmondja azokat a szolgáltatási szerződéseket, amelyeket jelenleg külső vállalkozások látnak el. Ezzel összefüggésben a társaság budapesti és vidéki call centereiben jelenleg külső vállalkozások irányítása alatt, eltérő foglalkoztatási formában dolgozó munkatársakat 2008. március 1-jétől egységesen munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztatja.

Mint ismeretes, a Magyar Telekom Nyrt. átszervezési hulláma a soproni call centeres munkatársait is elérte. Január elején még úgy tűnt, jelentős hátrányt okoz számukra a változás. A folyamatos egyeztetést követően azonban kiderült: a többségnek előnyös lehet a váltás, bár volt, aki azért írta alá a szerződést, mert nem volt más választása. A Kisalföld Online-on folyamatosak a hozzászólások, még mindig élénken foglalkoztatja a jövő a munkavállalókat. Bíznak abban, hogy a kezdeti bizonytalanság után megnyugtatóan rendeződik a sorsuk és végleg a feladatukra koncentrálhatnak.

Olvasóink írták

  • 1. Agyfelmetsző 2008. január 16. 13:34
    „Így legyen, és remélem, hogy mind a kölcsönbeadó és mind a kölcsönbevevő egyaránt be fogja tartani a törvényeket és az új foglalkoztatási formában nem az lesz a fő cél, hogy miként tegyünk bármilyen módon szert több profitra, hanem az, hogy a dolgozókat, akik nélkül a cég nem működne, ne érje sem anyagi sem emberi hátrány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borismereti képzés Sopronban

Sopron - Sopronban is megszervezik a Nemzetközi Borkollégium borismereti iskolájának alapfokú… Tovább olvasom