Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

A tízből nyolcan nem vállalták

A válogatásra érkezők csak az utolsó pillanatban szembesültek a ténnyel: 165 ezer forintot kell fizetniük a még el sem kezdődött karrierért.

A végső fordulóban derült ki számukra, a vártnál kicsit göröngyösebb a kifutóra vezető út.

A soproni gyerekeket, fiatalokat, szülőket az utcán szólították le egy fővárosi ügynökség képviselői a napokban. Arra kérték őket, vegyenek részt egy válogatáson, ahol klipekhez, filmekhez, reklámokba és kifutóra keresnek szereplőket, statisztákat, modelleket. Az első fordulót még múlt szerdán megtartották, ahol csupán annyit mondtak, a tehetségeseket várják a második rostára.

– Azt tanácsolták, ide lehetőség szerint az apuka és az anyuka is kísérje el a fiatal modellpalántát – mesélte egy édesanya. – A folyosón gyanútlanul várakoztunk, majd miután beszólítottak, akkor jött a meglepetés. Kérték, csak akkor maradjunk, ha van 165 ezer forintunk a gyerek portfóliójára, azaz egy albumra, amit a fotóiból állítanak össze.

Mint kiderült, csak azokat hívták vissza, akikben láttak fantáziát, vagy akiknél reménykedtek abban, hogy megnyílik a buksza? A gyerekünk annyira beleélte magát a dologba, hogy vállaltuk. A felajánlott zsebpénzét kipótoltuk és részletfizetést kértünk. Bízunk abban, hogy korrektek lesznek és a szerződésben foglaltaknak megfelelően járnak el. Azt ígérték, hogy két évig foglalkoznak tinédzser gyermekünk kiközvetítésével és az ő, valamint a kísérő útiköltségét és szállását is térítik, amennyiben 70 km-es körzeten kívülre szólítja a munka. Úgy láttam, nagyon kevesen vállalták a dolgot, talán ha tízből két esetben fizettek elő a szülők a gyermek fényesnek tűnő karrierjére. Én is szkeptikus vagyok, de bízom abban, hogy nem lettünk átverés áldozatai – tette hozzá.

Király Éva, az ügynökség képviselője portálunk kérdésére elmondta, a válogatással kapcsolatban hozzájuk nem érkezett panasz és Sopronban is többen vállalták, hogy fizetnek a gyerek adatbázisba kerüléséért.

– Rengeteg kapcsolatunk van a szakmában, így garantáljuk, hogy a fiatalok munkához jutásáért minden tőlünk telhetőt megteszünk. A 165 ezer forint pedig egy album és 99 képből álló CD elkészítését foglalja magába. Az összeg tartalmazza a fotózásnak helyet adó stúdió bérleti díját, valamint a fodrász, sminkes és a stylist költségeit is – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 16. sachilla 2010. február 18. 12:07
  „Sziasztok! Diákmunka keretei között dolgoztam ennek a cégnek, kaptam egy üzenetet egy iskolaszövetkezettől, hogy 2 nap munka lenne, a feladat szórólapozás. Már eleve ennek semmi köze nem volt a valósághoz. Ingyenes válogatásra hívtunk meg fiatalokat és szebbnél szebb kisgyermekeket. A második nap végén találkoztam egy ismerősömmel, aki beavatott a fent leírtakba. Szerintem el tudjátok képzelni, hogy hogy érezhettem magam. A régi iskolám előtt álltam és toboroztam az embereket lelkesen, hogy ez milyen jó. Visszagondolva rengeteg embert becsaptam, anélkül, hogy tudtam volna róla. Ez úton szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit megvezettem, de tényleg nem szándékos volt...”
 • 15. NoBo 2010. február 14. 07:40
  „NO COMMENT....”
 • 14. jucuska40 2010. február 12. 09:34
  „Eztán majd csodálkoznak ha a pedofilok környékezik a "palántákat" ennyi buta szülő!!!!”
 • 13. tódi 2010. február 11. 15:20
  „Persze -

  Akinek van erre pénze , tegye

  Más : szocdem - nek most igaza van .”
 • 12. kishektor 2010. február 11. 10:38
  „Mindenkinek, de Pók Viktóriának különösen figyelmébe ajánlom a " 11 / petry " hozzászólásában megadott cikk elolvasását. Én elolvastam s megdöbbentem. Szívesen olvasnám P.V. véleményét, többekközt a saját cikkéről is!!”
 • 11. petry 2010. február 11. 09:48
  „Csak nem ők?

  http://velvet.hu/sztori/2009/11/04/gratulalunk_az_on_gyermeke_187_ezer_forintert_hatalmas_tehetseg/”
 • 10. canis 2010. február 10. 21:29
  „Ez az egyik példája, hogy lesz a szabadpiacból szabadrablás. Ha a cég saját kockázatára készít portfóliót egy arra szerinte alkalmasnak tűnő gyerekről, tegye. Akkor majd érdekelt lesz abban, hogy az illetőnek munkát is találjon. Előre ilyesmire pénzt kérni -szerintem- egy tisztességesebb országban büntetőjogi kategória, konkrétán csalás, pénzt adni meg ostobaság. Tudom, tudom, szemünk fénye mindent megér. Csak sajnos ezzel nem neki adunk, hanem dörzsölt "menedzsereknek" szerzünk szép napokat. Talán inkább taníttatni, képezni kéne a gyereket...”
 • 9. Csetneky 2010. február 10. 21:25
  „Hát, nagyon átverés szaga van a történetnek. De ne legyen igazam.”
 • 8. HUN1 2010. február 10. 18:13
  „Mintha erröl irtam volna pár napja amikor megjelent a cikk”
 • 7. creat 2010. február 10. 16:06
  „Szerintem teljesen korrektek lesznek. Az összes részletet befizetheti a kedves anyuka. Egy kissebb összeget föltennék arra, hogy a gyereket max egyszer elviszik egy ovodai "divatbemutatóra".
  Ha a kedves anyuka fotóalbumot szeretne a gyerekről, ennek töredékéért megcsinálnák bármely műteremben. A fennmaradó pénzből meg vehetett volna szép ruhákat a gyereknek, moziba vihetné, kiállításra, közös kirándulásokra és mindezektől nem sérülne a gyerek lelkivilága, mert most fog!
  Bárcsak tévednék nagyot!”
 • 6. kishektor 2010. február 10. 15:55
  „Már a második cikk jelenik meg - e témában, de még mindig nem tudjuk az "ÜGYNÖKSÉG " nevét, Király Éva pedig száz is lehet ! Jó lenne tudni, hogy kik Ők , kik Ők akik a gyermekek érzelmeit használják pénzszerzésre , galád módon félrevezetve mindenkit, gyermekeink szívét nem kimélve. Mivel magyarázza a szülő , hogy neki nincs két havi fizetése fotóalbum készítésre s neki eszébe se jutott, hogy a 10- 12 éves gyermekét " munkaközvetítőkhöz " vigye. Az első találkozáskor az iskolák előtt az utcán , majd a Pannónia szállodában az adat gyűjtésnél nem mondták, hogy 165.000,-ft- ba fog kerülni ez a kis buli. Becsaptak sok- sok gyermeket s felnőttet egyaránt, nem tudom mindezt engedéllyel vagy anélkül tették e. Mindenesetre nekem az a véleményem, hogy nagyon szégyeljék magukat.”
 • 5. geza11 2010. február 10. 14:04
  „Az emberi tudás és a hülyeség határtalan.....(az elsőben nem vagyok egészen biztos...)”
 • 4. LAZA 2010. február 10. 13:53
  „Bármit el lehet adni csak azt a bizonyos utolsó h..t kell megtalálni.
  Egyébként pedig az ilyen jellegű "vállalkozásoknak" dőlnek be a legtöbben.
  Szegény gyerek "ha már nekem nem sikerült" legalább ő juthasson el a világot jelentő deszkákra.
  Hát akkor fizessenek,de aztán ne sírjanak és ne rohangásszanak a rendőrségre,mert azoknak más ennél sokkal fontosabb feladataik vannak.”
 • 3. SC 2010. február 10. 12:46
  „Militáns őrülteket nevelni belőlük? Inkább sakkozzanak,fejleszti az inteligenciát,a megoldóképességet,koncentrációt,stb.”
 • 2. szocdem 2010. február 10. 10:53
  „:)))))))))))))

  Én nem fotózásra hanem túlélő táborba hordom a gyerekeimet. Annak több hasznát veszik majd ebben az országban.”
 • 1. Jandex 2010. február 10. 10:00
  „Aki az emberi hiszékenységre épít,biztos alapokon tudhatja a házát!
  Kedves Anyuka Én a feléért ennél többet is ígértem volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vagyonukról vallottak a képviselők

A soproni képviselők vagyona nem nőtt látványosan egy év alatt, a felvett hiteleik viszont… Tovább olvasom