Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

A tavasz hangjai Sopronban - Hercegi megnyitó - fotók

Matolcsy Imola selyemfestő tárlata, A tavasz hangjai címmel nyílik meg Sopronban.

A tavasz hangjai címmel Matolcsy Imola selyemfestő tárlata nyílik meg január 24-én (szombaton) este fél hétkor a Soproni Petőfi Színházban a Caligula helytartója című előadás előtt. A kiállítást a látogatók figyelmébe ajánlja Esterházy Svetlana hercegasszony és herceg Esterházy Antal, aki az esemény keretében dedikálja Önarc-kép című életrajzi művét.

A tavasz hangjai Sopronban


Matolcsy Imola tavaly óta tagja az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak. Mint mondta: nagyon szereti az élő színeket és azt, hogy miközben újabb és újabb dolgokat fedez fel, talál ki a selyemfestésben, eszébe jutnak olyan témák, melyet talán csak ezen az anyagon élhetnek igazán.

- A selyem festése óvatosságot, türelmet, határozottságot és szeretetet igényel, miközben ezzel kapcsolatban minden egyszeri és megismételhetetlen. A selyem finomsága, a színek és árnyalatok gazdagsága és szabadsága nem csak lelket melengető, hanem pozitív érzéseket ébreszt az emberben.

Legyen az egy kép a falon, sál a nyak körül, vagy akár egy párna a kanapén. Hiszek a selyem gyógyító erejében - többek között ezt jeleneti a művésznek a selyemfestés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghúzták az autót Sopronban - Százezer forint a nyomravezetőnek

A balesetben személyi sérülés nem történt, a vétkes autóban azonban jelentős kár keletkezett. Tovább olvasom