Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A szülők szerint is gond van a soproni iskolák takarításával

A szülők szerint nem működik megfelelően a takarítási rendszer az iskolákban.

– Az iskolában napi problémát jelent a takarítás, a mellékhelyiségek minősége, állapota. Bár két mellékhelyiséget nyáron felújítottak, s ennek – reméljük – lesz folytatása, ahogyan azt a polgármesteri hivatalban ígérték, de a többi hat mellékhelyiség állapota siralmas.

Nemegyszer előfordul, hogy amikor rendezvény van, s a külföldi partneriskolákból vendégek jönnek, a mellékhelyiségekből árad a bűz. Ez bizony nem vet jó fényt az iskolánk hírnevére, de a városéra sem – írta levelében cikkünkre reagálva Láng Andrásné. (Előzmény: Iskolák vitahelyzetben, 2015. január 22., Kisalföld.) A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola szülői munkaközösségének elnökségi tagjaként fontosnak tartotta elmondani tapasztalatait.

Deák Téri Általános Iskola – Ahol hétszáz gyerek van napközben, nem elég az egyetlen, délutáni takarítás.
Deák Téri Általános Iskola – Ahol hétszáz gyerek van napközben, nem elég az egyetlen, délutáni takarítás.


– Megszűnt az állandóság a takarítónők esetében. A tornaterem kritikán aluli. Már az első óra után koszosan jönnek ki a gyerekek, a fehér tornapóló inkább szürke. Előfordult, hogy rosszul lett egy alsó tagozatos kisfiú, de takarító a
délelőtti órákban nincs.

Az osztályfőnök összetakarított, de kérdem én, addig ki volt a többi gyerekkel? – sorolja a problémákat a szülő. Láng Andrásné gondnak tartja azt is, hogy a gyerekeket próbálják a szelektív hulladékgyűjtésre tanítani, a takarítók viszont egybe gyűjtik a szemetet.

– Összefoglalva úgy érezzük, hogy fejetlenség uralkodik, és sajnos nem csak ezen a téren. Hiába tesz meg mindent a karbantartó, ha nincs meg az alkatrész, amivel megoldja a problémát. Ha akkor törik el a vízcsap, amikor nincs szerelő, elázik az iskola? Vagy ha kiég egy égő az osztályban, akkor várni kell a cserére, nem órákat, hanem napokat... – zárta Láng Andrásné.

Hasonló helyzetről számolt be a Deák Téri Általános Iskolából Martos Virág is, bár ott egy fokkal jobb a helyzet. A szülői munkaközösség és az intézményi tanács elnöke elmondta, a Soproni Szociális Intézmény által megbízott vállalkozók igyekeznek ugyan, de egy olyan intézményben, ahol hétszáz gyerek van napközben, nem elég az egyetlen, délutáni takarítás.

– Olyan problémák adódtak ebben a rendszerben, mint például hogy ki mossa ki a függönyöket? Ki takarítja le a folyosót, miután az osztályok az udvarról bejöttek és hétszáz pár cipőről potyog le a sár...? Szörnyű állapotokat tudott produkálni az élet, de végül rengeteg utánajárás, levélírás és kérelem után nálunk megoldódni látszik a helyzet. Felújították a gyerekmosdókat, ígéretet kaptunk a szükséges felújításokra és állandó takarítót is kap délelőttre az iskola – mondta el Martos Virág. 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróságon a Fáy-szakközépiskolások

Az Országos Bírósági Hivatal programja keretében a Soproni Járásbíróságra látogatott a… Tovább olvasom