Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

A sopronhorpácsi Lilla túlélte a balatoni villámcsapást

Ha minden jól alakul, kedden már hazaengedik a keszthelyi kórházból azt a sopronhorpácsi fiatal lányt, akit villámcsapás ért a Balatonban. Lilla szülei a kisalfold.hu-nak elmondták, bár lányuk még hamar elfárad, napról napra jobban van.

Múlt hétvégén viharos széllel, villámlással érkezett a zivatar a Balatonra. A vonyarcvashegyi strandról öt embert szállítottak kórházba miután villám csapott le a fürdőzőkre.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője, Tar Mihály szemtanúkra hivatkozva elmondta, hogy a villámcsapás után egy 21 éves lányt életfunkciók nélkül hozott ki a vízből a barátja.

A lány sikeres újraélesztésében a vízi mentők mellett két közelben tartózkodó orvostanhallgató segített. A másik súlyos sérült egy 61 éves nő volt, akit szintén az ismerősei mentettek ki.

Tar Mihály hozzátette, nem számít rendkívüli jelenségnek, hogy vihar idején vízbe csap a villám.  A szóvivő hangsúlyozta: a villámcsapás idején másodfokú viharjelzés volt érvényben, ilyenkor pedig tilos a tóba menni.

A szerencsétlenül járt 21 éves sopronhorpácsi lányt, Lukács Lillát a keszthelyi kórház intenzív osztályára szállították. Mihelyst kicsit jobban lett, a legnagyobb közösségi oldalon megköszönte a két orvos rezidensnek, a vízi mentőknek, a barátjának és a keszthelyi kórház intenzív osztályán dolgozó orvosoknak, hogy megmentették az életét.

Lilla egy korábbi felvételen. A borzalmas eset után sokat kell még pihennie, de orvosai szerint teljesen fel fog épülni.
Lilla egy korábbi felvételen. A borzalmas eset után sokat kell még pihennie, de orvosai szerint teljesen fel fog épülni.

A lány barátja, úgy tudjuk, nem sérült meg súlyosan, ő már otthon van.

Lilla szülei a kisalfold.hu-nak elmondták: lányuk napról napra jobban van. Már nincs rajta az EKG és az infúzió sem. Gyógyszereket kap, köztük fájdalomcsillapítót.

– Ott voltunk mellette a kórházban és láttuk, hogy hála istennek egyre biztatóbb az állapota. Ma is többször beszéltünk vele telefonon, már jobb a hangulata, de még mindig nagyon hamar elfárad – mondta az édesanya.

– Az orvosok biztatnak, azt mondják sok pihenésre van még szüksége, de teljesen fel fog épülni. Nem marad semmi károsodás – teszi hozzá az édesapa, aki azt is örömmel elújságolja, hogy Lilla kedden már hazajöhet a kórházból, persze akkor, ha semmi nem jön közbe.

Nagyon sokan aggódtak a bájos fiatal lányért, barátok, ismerősök hívták a családot és a közösségi oldalon is számtalan erőt adó üzenetet kaptak. Lányukhoz hasonlóan a szülők is végtelenül hálásak a segítőknek, többek között a két orvos rezidensnek és a vízi mentőknek, akik egy új esélyt adtak Lillának.


A villámcsapást videóra rögzítette egy strandoló:hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 km/h-s szélroham söpört végig a Fertő parton

Foltokban, de rendkívül nagy pusztítást végzett a szombati vihar a Fertő tó térségében. Egy teljes… Tovább olvasom