Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

A napelemes mobil töltőállomás Sopronban is bemutatkozik

A most bemutatott mobil töltőállomás egyidejűleg két Pedelec töltését teszi lehetővé napenergia hasznosításával.


A Pannon Innovációs és Kreatívipari Klaszter, a Pannon Novum Nonprofit Kft. és NyME FMK Informatikai és Gazdasági Intézet Vállalkozási és Marketing Tanszék az idén már 5. alkalommal megrendezésre kerülő InnoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat keretein belül innovációs és kreatívipari konferenciát szervez a Nyugat-magyarországi Egyetemen, a Ligneum Látogatóközpontban szeptember 13-án.

A napelemes mobil töltőállomásról ide kattintva olvashatnak bővebben! A rendezvény egyik idei évi sajátossága, hogy bemutatásra kerül a Pannon Novum Nonprofit Kft. REZIPE projektjének keretében kifejlesztett, fenntartható városi közlekedést támogató mobil napelemes töltőállomás is.

A CENTRAL EUROPE Program keretében futó REZIPE projekt egyik fő célja az emissziómentes közlekedési módok megismertetése a szélesebb közönséggel és azok népszerűsítése, elterjesztése a partnerrégiókban.

A most bemutatott mobil töltőállomás egyidejűleg két PEDELEC töltését teszi lehetővé napenergia hasznosításával. Az egyedülálló hazai fejlesztés a győri Meshining Engineering Kft. kivitelezésében készült el.

Azok, akik nem ismerték a PEDELEC-ek előnyeit, a helyszínen kipróbálhatnak két Leier Ecoline elektromos kerékpárt.

A településeken belül 5-10 km-es (de akár nagyobb) távolságok is - különösebben nagy erőfeszítés nélkül – megtehetők ezekkel az elektromos motorral felszerelt, a hajtást megkönnyítő kerékpárokkal.

Helyszín: Ligneum Látogatóközpont, 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.
Időpont: 2013. szeptember 13. 13:00- 16:30

További információ:
Pannon Novum Nonprofit Kft.
Angster Tamás
+3630/718-0316
tamas.angster@pannonnovum.hu


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektetőé a gázmotor

Eladta gázmotoros egységét a Soproni Erőmű Kft., az üzemeltetést ugyanakkor továbbra is az erőmű… Tovább olvasom