Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A műtét után meghalt asszony két fiát is elveszítette

Krensdorf, Burgenland - Két fiát veszítette el néhány év alatt Brigitta C., aki január 12-én hunyt el egy Sopronban végzett plasztikai műtét után. Az asszonyt most testvére és hozzátartozói gyászolják.


Szomorú hangulatot áraszt a krensdorfi Blumengasse egy sárgára festett háza. A redőnyök leeresztve, a ház előtt álló autót belepte a hó. Itt élt nővérével Brigitta C. (57), aki – mint tegnapi számunkban megírtuk – Sopronban végzett plasztikai műtétje után halt meg. Hogy a műtéti korrekció és a tragédia között milyen összefüggés van, van-e egyáltalán, azt szakértők vizsgálják.

Blumengasse 9., itt élt Brigitta nővérével és fiával, akit sokáig ápolt súlyos betegségében.
Blumengasse, itt élt Brigitta nővérével és fiával, akit sokáig ápolt súlyos betegségében.


A krendsorfi járókelők szűkszavúak. Sokan ismerték az asszonyt, s mint mondják, a sors a krensdorfi évek alatt már többször próbára tette.
Mint ismeretes, Brigittát január 8-án műtötték meg Sopronban, majd állapota leromlott, erős fájdalmai lettek és 11-én visszament a soproni klinikára. Orvosa megállapította, hogy egy seb nem megfelelően forrt össze. Azt felnyitotta és kitisztította, gyógyszert írt fel, és következő napra visszarendelte a beteget kontrollra. Ám helyette másnap már csak egy hívás érkezett: „Brigitta meghalt". A törvényszéki orvosi vizsgálat még tart, a kismartoni ügyészség pedig nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Brigitta C.
Hozzátartozói ezzel a fotóval búcsúztak Brigittától Fotó: Kurier Online


– Szomorú, ami történt nagyon sajnálom, mert ismertem Brigittát – mondta el Dagmar Geischnek, a polgármesteri hivatal munkatársa. – Már közel húsz éve Bécsből költözött ide a nővéréhez fiával. Férjéről, vagy élettársáról nem tudtunk semmit, erről sosem beszélt. Rendezett körülmények között élő, a település lakóival jó kapcsolatot ápoló asszonynak ismertük meg. Most már nem dolgozott, élte a nyugdíjas éveit. Az élet azonban sokat mért rá, a sorscsapások – főleg az utóbbi időszakban – nem kímélték... Szegény Brigitta néhány év alatt mindkét fiát elveszítette; ketten két különböző súlyos betegségben hunytak el. A sorozatos csapások miatt életkedvét és étvágyát is elveszítette, aminek következtében sokat fogyott, talán emiatt szánta rá magát a plasztikai műtétre.

Lakóhelyén olyan találgatások is szárnyra keltek, hogy Brigitta talán a műtét utáni vérmérgezésbe halt bele. Az asszony először évekkel ezelőtt Ausztriában végeztetett szépészeti műtétet. A heg azonban zavarta az asszonyt, emiatt fordult egy soproni klinikához, ahol korrekciót végeztek rajta.

Korábban:


Sopron–Burgenland - A kismartoni (eisenstadti) ügyészség nyomozást rendelt el egy 57 éves korában meghalt burgenlandi nő ügyében, akin nem sokkal halála előtt Sopronban plasztikai műtétet hajtottak végre. Az operáló soproni főorvos szerint nem követett el műhibát.

Az egyik osztrák napilap beszámolója szerint a mattersburgi  járásból származó Brigitta C. január 12-én bekövetkezett halála az első  feltevések alapján összefüggésbe hozható egy soproni plasztikai műtéttel, amelynek során zsírréteget távolítottak el az áldozat  hasáról. Pár napra rá azonban borzalmas fájdalmai lettek. Valószínűleg az operációból visszamaradt egyik seb nem záródott be teljesen. Kezelőorvosa gyógyszert írt fel neki, de  állapota egyre csak romlott. Január 12-én kihívták hozzá az ügyeletes  orvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A törvényszéki orvosi vizsgálat a következő két hétben készül  el. Közben már folyik a kismartoni ügyészség által megindított  nyomozás ismeretlen tettes ellen.

– Az osztrák újság tudósítása mindenképpen pontosításra szorul – mondta el  a Kisalföld  megkeresésére a műtétet végzett soproni főorvos. – Egy privát klinika szervezésében hajtottuk végre január 8-án a műtétet, amely egy Ausztriában korábban végzett hasplasztikának a korrekciója volt. A protokollnak megfelelően a nőt két napig itt tartottuk, semmiféle komplikáció nem lépett fel. Harmadnap engedtük haza, szombaton. Január 12-én, hétfőn a család barátja hívott fel minket, hogy az asszony nem jól érzi magát. Kértem, jöjjenek vissza kontrollra. Megnéztem a sebet, a jobb oldalon láttam egy bőrpírt. Mivel a sebnél folyadékot éreztem, kinyitottam azt, s megfelelő módon elláttam: kiöblítettem, bekötöttem. Szerencsére nem jelentős mennyiségű folyadék keletkezett, ám ez az ilyen műtéteknél  megszokott jelenség. Mivel a nő nem volt lázas, hazaengedtem, gyógyszert írtam fel neki, s kértem, másnap ismét jöjjön vissza kontrollra. Következő nap azonban egy telefonhívást kaptam, hogy a nő meghalt.

Mi csak a bőrt és a bőr alatti zsírszövetet korrigáltuk az osztrák plasztikai műtét után; ilyen beavatkozást követően váladékozás gyakran előfordul, de ebből eredő halállal még nem találkoztam.

Úgy érzem, a szakma előírásai szerint végeztem a műtétet, műhibát nem követtem el. Remélem, az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat választ ad minden kérdésre. Az osztrák hatóságok egye- lőre nem kerestek meg – tette hozzá a plasztikai sebész főorvos.

Olvasóink írták

 • 14. Aladár 2009. február 02. 12:34
  „-1”
 • 13. AUW 2009. február 01. 13:14
  „Es az elsö feltételezesek alapján vérfertözést kapott a nö .”
 • 12. pedagogus 2009. február 01. 12:11
  „A Soproni Erzsébet korházban bérelte a műtőt egy orvos.”
 • 11. Nanu 2009. január 31. 11:26
  „A kórházban történt! A tragédia meg az ha kisiklik egy vonat! Ezért nem jó ha sok pénze van valakinek! Megérte meghalni, mert nem szép a hasa? Bár előre ezt nem lehetett látni, és nem is az orvos hibázott sztem!”
 • 10. csak_vki 2009. január 30. 21:54
  „Azt nem tudja valaki, hogy hol történt ez az egész?
  Erről nagy a csend...
  Csak nem a Wabi-ban?!”
 • 9. Poltergeist 2009. január 30. 18:26
  „Na ettől a tragédiától óvjon meg mindenkit az ég.”
 • 8. márkinédöblablabla 2009. január 30. 16:33
  „sajnálom a hölgyet és együtt érzek a családjával.

  @ civac, bugyortudor
  nem tisztem védeni a Kisalföldet, de szerintem nem hibás a használt kifejezés, inkább csak szokatlan. van rá példa a magyar nyelvben, pl. "Messziről jött ember" (azt mond, amit akar). ugyanaz a szerkezet.
  sokszor modorosságból nem merünk (már) használni bizonyos formákat. példa erre az -ikes igék tk. helytelen használata: igyon még egy pohár bort. ez helyesen így hangzana: igyék még egy pohár bort, de mivel az utóbbi szokatlan/kikopott a hétköznapi használatból (én is az első formát használom), furcsának tűnik.
  a másik jó példa a -ba/-be, -ban/-ben-hez kapcsolódik. bár kisebbséget képeznek azokhoz képest, akik -ba/-be-t mondanak -ban/-ben helyett (ez rettentően bántja a fület, hát még ha írott szövegben fordul elő), vannak olyanok is, akik épp attól félve, hogy az előző hibába esnek, akkor is -ban/-ben-t mondanak, amikor -ba/-be lenne helyes.
  Nádasdy Ádám szerint igazából nincs is olyan, hogy helyes vagy helytelen (vagy egyedül üdvözítő) nyelvhasználat, mert a nyelv folyton alakul, az a helyes, ahogy az emberek (többsége) beszélik (beszéli). Ez persze elég megengedő álláspont, és ettől még sima egyes az iskolában, ha valaki nem tudja a helyesírási szabályokat. Ő egyébként a -ba/-be-t is elfogadja -ban/-ben helyett.”
 • 7. Csabazs 2009. január 30. 15:48
  „Minden műtét, még a legkisebb is kockázattal jár!
  Sajnálom a hölgyet,de nehogy már a soproni főorvos legyen mindenért a felelős(ha nem hibázott)!”
 • 6. bugyortudor 2009. január 30. 14:04
  „Civac!
  Ugyanezt akartam írni! Elképesztő, hogy nem tanítják meg az újságíró iskolában a helyesírást, de hogy még a korrektúrát VÉGZŐ személy is hibázik...
  B.”
 • 5. civac 2009. január 30. 11:51
  „lehet, hogy az a baj, hogy a főorvos nem egyetemet, hanem műtétet végzett (bocsánat, ez az újságírónak szóló kritika volt)”
 • 4. jockey 2009. január 30. 10:33
  „3. Judytka

  Teljes mértékben egyetértek veled. Az osztrák hölgy kockáztatott és veszített. Így járt.”
 • 3. Judytka 2009. január 30. 10:16
  „Pénzért szike alá menni..nagyon érdemes!Kevés kalória,torna...abba nem lehet belehalni,-talán.”
 • 2. jailhouse 2009. január 30. 09:18
  „http://jailhouse.blogozz.com/2009/01/29/obama-a-pinavakaro/”
 • 1. Becsület 2009. január 30. 07:45
  „Győzzön a korrekt igazság! Amennyiben ez meg van, jöjjön a felelőségrevonás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélygarázsügy: hárommilliárdos megtakarítás

Sopron – Húsz év alatt hárommilliárd forintot takarít meg a város a megnyert mélygarázsügy… Tovább olvasom