Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A luxusadóról döntenek

Sopron - A luxusadó értékövezeteiről határoz a mai rendkívüli közgyűlés. Erre azért van szükség, hogy ne változzon az adónem. 2007-ben körülbelül kétmillió forint luxusadót fizettek Sopronban.
Országgyűlési adótörvény-módosítás következtében változott a luxusadóról szóló jogszabály is. Ez magával vonja, hogy a településeknek módosítani kell a helyben hatályos – luxusadóra vonatkozó – rendelkezéseiket. A mai rendkívüli közgyűlésen ezért a képviselőknek szavazniuk kell ebben a témában.

– A rendelettervezetet az adóévet megelőző év december 15-ig ki kell hirdetni, különben változna a luxusadó-rendelet – mondta el a Kisalföldnek Havas András alpolgármester. – A határidő elmulasztása esetén ugyanis nem településrészi értéket, hanem a település és a lakóingatlan besorolására vonatkozó átlagértéket kellene figyelembe venni. Ezzel a döntéssel az adó nem változik.

Az övezetekben három különböző típusú ingatlanra vonatkoztatják a luxusadót Sopronban: egylakásos, többlakásos, illetve üdülőingatlanra. A Lövérek városrészben ez 350, 320 és 220 ezer forint négyzetméterenként. A Kertváros-Kutyahegy városrészben 300, 270 és 170, a belváros és környéke, illetve a Jereván-lakótelep vonatkozásában 200, 140 és 120 ezer forint négyzetméterenként. Az „egyéb" területeken (Balf, Brennbergbánya, Görbehalom, Harka, Jánostelep, Tómalom, Virágvölgy stb.) 250, 220, 140 ezer forint négyzetméterenként.
Idén a város luxusadó-bevétele mintegy kétmillió forint volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószeres gombát nevelt a Balfi utcai lakásban

Sopron - Hallucinogéntartalmú gombákat nevelt az a 23 éves fiatalember, aki ellen a rendőrség… Tovább olvasom