Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

A legidősebbtől a legfiatalabbig

Czingráber Andrásné Annus néni 94 évesen a település legidősebb lakója. Jelenleg lánya családjával él, de tavaly még ellátta saját magát. Élete során küzdelemből sosem volt hiány, kitartása, tartása azonban soha nem hagyta el.
Kilencvennégy esztendő választja el egymástól a település két lakóját

Mint mondja, megpróbált mindig becsületben, hittel és szeretetben élni. Fiatal korában rámaradt a háztartás vezetése, ugyanis férje a második világháborúban életét veszítette, a család viszont nem maradhatott magára. Kis boltot vezetett a településen, amikor az üzletet államosították. Pedig elvégezte a polgári iskolát is. Így más választása nem lévén, beállt a termelőszövetkezetbe. Mellette azonban növénytermesztéssel is foglalkozott. Az árut gyakran hozta be a soproni piacra.

Czingráber Andrásné Annus néni
Czingráber Andrásné Annus néni


Nagy Johanna édesanyjával.
Nagy Johanna édesanyjával.


Annus néni ma sem panaszkodik. Kisalföldet és vallási témájú folyóiratokat, könyveket olvas. Imádkozik két lányáért, férjükért, valamint három unokájáért.

A legfiatalabb zsirai, Nagy Johanna május 25-én született Sopronban. – A mindennapjaimat a „babázás" teszi ki, ha bármi kérdésem lenne vagy segítség kell, akkor anyukám itt van mellettem – mesélte a boldog anyuka, Nagyné Preiczer Adrienn. – Igyekszünk mindent megadni számára, hogy egészséges, felnőve pedig okos, rátermett lány lehessen. Férjemmel azt tervezzük, hogy a közeljövőben helyben építkezünk. Idővel azonban még egy babát is szeretnénk...

Olvasóink írták

  • 1. rejtvényfejtő 2008. június 17. 16:52
    „A cikk vége felé kiderül: "zsirai"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erővel jól bírják, még Kárpát-medence szinten is

A zsiraiak évek óta hagyományosan jól szerepelnek a legerősebb települések versenyén. A… Tovább olvasom