Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

A környezetszépítők példája

Öt kategóriában díjazták a soproni környezetszépítő verseny indulóit.

Simon István alpolgármester az eredményhirdetésen arról beszélt, hogy a verseny résztvevői a virágosítással nagyszerű példát mutatnak környezetüknek és a fiataloknak. Ráadásul mindez nemcsak hasznos időtöltés, hanem össze is kovácsolja a közösségeket. Mágel Ágost elmondta, idén előbbre hozták a zsűrizést és bővítették a részvételi lehetőséget, valamint a nyeremények összegét is. A versenyen összesen 28-an indultak.

Briss Beáta a fűnyírás kivételével minden kerti munkát maga végez.
Briss Beáta a fűnyírás kivételével minden kerti munkát maga végez.

Intézmény kategóriában a görbehalmi bányászmúzeum lett az első, a vállalkozások közül pedig a Fő téri Corvinus éttermet üzemeltető Kis József cége. A lakóközösségek közül a brennbergbányai Madisz-tó (Widner-tó) környékét széppé varázsoló Márta soriakat tüntették ki. Új kategóriaként jelent meg az erkély, amelyben Horváth Sándor kapta az elismerést a Vasvári Pál utcából. A családi házak közül Baumgartnerné Kalló Gabriella Manninger utcai és Briss Beáta Tarló sori kertje nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

– Az anyukámmal és a lányokkal közösen gondozzuk a kertet, a siker nekik is köszönhető, sőt, elsősorban az ő érdemük. 1997 költöztünk ide, de eddig még nem indultunk a versenyen. Idén Benita lányom ötlete volt a nevezés – nyilatkozta Baumgartnerné Kalló Gabriella. Mint azt Benita elmondta, a lőtéri gyilkosságban elhunyt édesapja emlékének szánja a díjat. Szerette volna megmutatni, hogy továbbra is gondozzák, szépen tartják a kertet és mindazt, amit édesapjuk szorgos munkával az évek alatt megteremtett. Úgy gondolja, most ő is büszke lenne rájuk.

Baumgartnerék az elhunyt édesapa emlékének szánják a díjat. Fotók: Magasi
Baumgartnerék az elhunyt édesapa emlékének szánják a díjat. Fotók: Magasi

Briss Beáta arra büszke, hogy szakember segítsége nélkül, önállóan hozta létre csodás kertjüket. Csak a fűnyírásban segít a férje, minden mást maga végez. – Könyvekből, újságokból lestem el a kertészkedést. Megfizettem a tanulópénzt, sok növényem bánta, mire kitapasztaltam, hogy melyik milyen helyet szeret és milyen gondozást igényel – nyilatkozta, miközben azt is elmondta, sok örökzöldje van, a virágokat pedig úgy válogatta össze, hogy valamelyik mindig virágozzon.

Olvasóink írták

  • 1. józanparaszt 2013. szeptember 12. 16:36
    „gratula mindenkinek, aki hozzátesz a város szépségéhez, átok a szemetelökre (csikk, petpalack, müanyagzacsi...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűbb lett a szív-szanatórium

Az átalakítástól közel ötvenszázalékos megtakarítást remélnek. Tovább olvasom