Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A Himnusz születésnapját ünnepelték Sopronban - fotók

A magyar kultúra napja alkalmából idén is a Kölcsey-szobornál rendeztek városi ünnepséget Sopronban.

Az ünnepség szónoka Farkas Anikó, Sopron kultúrájáért díjasa volt, aki a magyar műveltséget egy fajta életfához hasonlította.

- Hiszem és vallom, hogy csodás műveltségünket, életfánkat a mi figyelmünk, gondoskodásunk és tiszteletünk élteti. Ahogy az előttünk járó nemzedékeknek, nekünk is küldetésünk, hogy tudatunk fókuszában tartsuk ezt. Hogy melyik nemzet fiaként születünk meg, az a sors döntése. De hogy mit kezdünk a műveltséggel, amibe beleszületünk, az a mi döntésünk és a mi felelősségünk – mondta Farkas Anikó.

A magyar kultúra napja Sopronban - 2014. Fotó: Magasi


A rendezvényen az ünnepi műsort a dESZKa Társulat, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola tanulói adták.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, kultúránkra.

A rendezvényen Firtl Mátyás Sopron országgyűlési képviselője, Fodor Tamás Sopron polgármestere, Abdai Géza alpolgármester illetve az intézmények vezetői megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni biciklisek: szállj ki és told az autód! - fotók

A kerékpárosklub szerint Sopronban több kereszteződést úgy alakítottak ki, hogy azok nem segítik,… Tovább olvasom