Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A fővárosban is látható lesz a rabok tárlata

Sopron–Sopronkőhida - Az „Alkotások rácsok nélkül" című soproni kiállítás sikerére jellemző, hogy a közeli hónapokban Budapesten is bemutatják a kollekciót. Egyes fogvatartottak alkotásai iránt vásárlási szándék is megnyilvánult.
Országos visszhangot váltott ki a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön fogvatartottainak – közte Magda Marinkónak, az életfogytiglanra ítélt sorozatgyilkosnak – az alkotásaiból nyílt tárlat. A kiállítás a Hotel Lövérben május 25-ig tekinthető meg.

Mint dr. Pantali Zoltán dandártábornok, a fegyház parancsnoka elmondta, a siker nyomán Budapesten is lesz kiállítás még a nyár folyamán.
A helyszín egyelőre még kérdéses: vagy a Vigadó egyik kiállítótermében, vagy a Mahart egyik sétahajóján láthatják az érdeklődők a – nemegyszer árulkodó – festményeket, grafikákat, maketteket.

A fegyház vezetése elismerő oklevéllel köszönte meg a kiállítás támogatóinak közreműködését. Felvételünkön dr. Pantali Zoltán Sándorfi Róbert szállodaigazgatóval. Fotó: Magasi Dávid
A fegyház vezetése elismerő oklevéllel köszönte meg a kiállítás támogatóinak közreműködését. Felvételünkön dr. Pantali Zoltán Sándorfi Róbert szállodaigazgatóval. Fotó: Magasi Dávid


– Egyes alkotások iránt vásárlási szándék nyilvánult meg a nagyközönség részéről – vette át a szót Ábrahám Tibor nevelőtiszt, főszervező.
A fegyház vezetése lehetővé teszi az érintett elítéltekkel való kapcsolatfelvételt.

Sándorfi Róberttől, a Lövér szálló igazgatójától tudjuk, a kiállítás megtekintése után sokan meglepődnek, hogy a „kemény fiúk" a szépművészetekkel is foglalkoznak. A külföldi és a hazai látogatók hitelesnek, őszintének találják a művek mondanivalóját.

Olvasóink írták

 • 8. Családod 2008. július 23. 15:25
  „gratulálok a hajómodellednek Sz. I. Zs
  sok puszit küld az egész család!!!! a legeslegjobb hajómodell a tied volt, várunk haza kisfiam! láttuk az ujságcikket amin rajta vagy!”
 • 7. Kalmarmiklós 2008. május 21. 21:28
  „Kedves martiné! Kösz, hogy megértette(d) írásom lényegét. Mégis haragvósnak tűnt a válasz. Én nem politizálok oly nyíltan, hisz töri tanár vagyok, és látom a mai fejlemények, kérészéletű hatalmasaink jövőjét. Nem a durva kifejezések bizonyítják az igazunkat üzeneteink során-- mocskolódáshoz nem kell ész, intelligencia. Egyébként a börtönhasonlattal egyetértek.”
 • 6. Zsike1 2008. május 21. 19:06
  „A frász kitör!
  Ha csak beugrom kőhidára látogatóba akkor az én képeim is kiállítják?
  Olyan drága a festék ők honnan szerzik be? Valaki nekem is küldhetne lazacszínt narancsszínt cinóberpirosat, ja és beérem tubusos temperával is mert az akril is nagyon drága az olajról meg ne is beszéljünk!
  Mindentől függetlenül azért megnézem én is.”
 • 5. stef 2008. május 21. 14:45
  „Megyek embertölni! Hiába éltem böcsülettel, eddig nem kaptam ingyen kaját, meleg ruhát, lakást tv-vel hiába kérelmeztem, rajzaimat sem nézte meg senki. Egy jó karrierhez biztos ugródeszka a BÖRTÖN!!”
 • 4. matriné 2008. május 21. 14:02
  „Igen tisztelt Kamlár úr, valóban a "Hitler" és a hozzá hasonló telhetetlen alantas elvű és szándékú politikusok lelkén sok ártatlan ember vére szárad! De a mai börtönöket is fel lehetne tölteni az alatntas politikai elittel . Talán nem ontották a vért, és sok ember nem hajszoltak öngyilkossága a kifosztásuk miatt? Talán nem a hatalmuk megtartása az ma nem cél? Képzelje nekem is hányingerem van a mai hivatali visszaélésektől úgy mint sok millió sorstársamnak! Csak sajnos e kormány szekértolóo nem látnak az orruknál tovább, mert közel van a vezérük segge!”
 • 3. Kalmár Miklós 2008. május 20. 18:45
  „Fordítsuk meg a dolgot. Lehet, ha Hitler képeit is így reklámozták volna, akkor nem lett volna több tízmillió áldozat és II. vilégháború?
  Hányingerem van az ilyen dolgoktól. Ám tudom, ma a pénz, a szenzáció világát éljük.”
 • 2. matriné 2008. május 20. 17:05
  „Majd ha a Zuschlag és még a szabadlábon lévő elvtársi alkotásokat mutatják be itt akkor keszdődik az új magyarország fellendűlése!”
 • 1. Kovácsné Németh Erzsébet 2008. május 20. 12:25
  „"O"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a golfpálya Zsirán

Zsira - Elkészült Zsirán a golfkomplexum első pályája. A kilenclyukú gyakorlópályát várhatóan június… Tovább olvasom