Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

A betelepítésre emlékezik a falu

Újrónafő - A község Hajdúböszörményből való betelepítésének 68. évfordulójára emlékezik Újrónafő pénteken és szombaton kiállítással, kulturális műsorral, koszorúzással.
Ma délután negyed 6 órától a polgármesteri hivatal kultúrtermében „Régiségek" címmel fotókiállítás nyílik, mely Szabó Miklós hajdúböszörményi fotóművész gyűjteményéből nyújt ízelítőt.

A hajdúböszörményi vendégek kulturális műsorát követően a falunapi irodalmi esten a 2007-ben megjelent „Merített örökség" című irodalmi antológiában szereplő költőkkel, írókkal találkozhatnak az érdeklődők. Az eseményen közreműködnek a mosonmagyaróvári „Baráti Kör a Művészetért" alapítvány tagjai. Szombaton falunapi toborzó, zenés felvonulás és fél 12-kor ökumenikus istentisztelet lesz. Délben a polgármesteri köszöntő után koszorúznak a telepítés emlékkövénél. Az újrónafői Árvácska nyugdíjasklub kórusának fellépése után díszpolgári címet adnak át. A falunapi ünnepi ebéd után citerások, countrytánc, kanásztánc, hajdúsági táncok szórakoztatnak, Kanka Tamás nevettet, Csináljuk a fesztivált címmel az újrónafői színicsoport előadása tekinthető meg. Csonkáné Sörös Katalin és Csonka József bütyköldébe várja a kézműveskedőket. Az Újrónafő–Bezenye futballmérkőzés délután 3 órakor kezdődik a helyi sportpályán. Délután és este az Akkordeon Harmonikaegyüttes, a Koktél zenekar teremti meg a jó hangulatot a falunapi bálhoz, melyben a talpalávaló muzsikát a Draveczky Duó szolgáltatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A minőségi szakképzésért

A Haller János Általános, Szakképző és Szakközépiskola pályázati pénzből és önrészből 8 millió… Tovább olvasom