Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A becsületet nem szabad eljátszani

A Magyarországi Bormarketing Konferencia vendége volt Sopronban Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A rendezvényt követően Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselő társaságában a gazdákat érintő aktuális kérdésekről is beszélt.

– Az idei év ellentmondásos volt, hiszen a válság miatt a bankok az agrárvállalkozásoknak is nehezebben adnak kölcsönt. A magyar boroknak főként a kiemelkedő minőségi kategóriákban lehet piaca, az olcsóbb termékekből ugyanis túlkínálat van. Az ellenőrzés nem elég minden zsiványság kiszűréséhez, a gazdák összefogása kell, hogy kivessék maguk közül azokat, akik nem játszanak tisztességes eszközökkel.

Úgy véli, Sopronban gyümölcsöző lehet a határon átnyúló együttműködés. Lassan új piacok is megnyílhatnak, Oroszországban és Kínában lehet fogadóképes kereslet a magyar termékekre. A mezőgazdaság támogatására fordítható forrás jövőre 500 milliárd forint körül alakul. Ez a pénz mintegy a duplája annak, amit az ágazat az EU-csatlakozás előtt e terület finanszírozására költhetett.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2009. december 06. 20:15
    „Ja, nehogy úgy járjanak mint az MSZP!”
  • 1. uribe 2009. december 05. 13:25
    „Beváltani sem lehet ? Egy kis teszkó utalványra ? :))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herceg ölti magára a piros palástot

II. Antal 13. Esterházy herceg ismét Mikulásnak öltözik, hogy megjutalmazza a kastélyt felkereső… Tovább olvasom