Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

90 milliót nyert a soproni kórház

A soproni Erzsébet-oktatókórház 90 milliót nyert pályázaton, így létrehozhatja a sürgősségi betegellátó osztályt.
A soproni Erzsébet-oktatókórház kilencvenmillió forintot nyert pályázaton, így létrehozhatja a már tavaly tervbe vett sürgősségi betegellátó osztályt. Dr. Baranyai Tibor főigazgató reméli, júliusban már az új egység is fogadhat pácienseket.

– A soproni kórházvezetés többször is hangsúlyozta, a sürgősségi betegellátó osztály létrehozása a helyi egészségügy egyik igen fontos, stratégiai kérdése – fejtette ki a kedvező fejleményekkel kapcsolatban dr. Baranyai Tibor, az intézmény főigazgató főorvosa.

– A pályázaton most elnyert 90 millió forintból és a 25 millió forintos önkormányzati önrészből létrehozandó sürgősségi betegellátó osztály remélhetőleg júliusban már elkezdheti működését.

Ezáltal sürgősségi szakvizsgával rendelkező orvosok és szakdolgozók éjjel-nappal készenlétben álló szolgálata jön létre, hogy azonnali ellátásban részesítsék a sürgősségi eseteket, gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

– A sürgősségi osztály négyágyas kórterme lehetővé teszi a beteg többórás megfigyelését is, ám ha erre nincs szükség, a páciens az ellátás után hazamehet – folytatta dr. Baranyai Tibor. – A szakmák közötti konzultáció eredményeképpen a betegek más kórházi osztályokon való elhelyezésére is mód nyílik. A sürgősségi osztály munkáját egészítené ki a mentőhelikopter-leszállópálya s a légi jármű.

– Így egy biztonságosabb betegellátás alakulhat ki Sopronban – hangsúlyozta a főigazgató főorvos. – A közös diszpécserszolgálat irányításával a központi státusszal megoldott ügyelet, a sürgősségi betegellátó osztály és a mentők egységes „szervezetet" alkotva működnének. Fontos szempont az is, hogy az országban soproni modellként ismert szisztéma végeredményben mentesítené a központi ügyeleti szolgálat alól a háziorvosokat.

A főigazgató főorvos elmondta még: a sürgősségi osztályt a műtéti tömb mentőbejárata közelében lévő helyiségekben alakítják ki. A tervek elkészültek, a kivitelezés várhatóan a nyár derekán befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanításból kirándulás

A máriakálnoki önkormányzat a helyi iskolával közösen szervezte meg az idei lomtalanítást.… Tovább olvasom