Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

8. Tündérfesztivál: Hírül vitték Érdre a soproni gyerekek örömét

Igazi ünnepet rendezett a gyerekeknek a Pro Kultúra Sopron. A 8. Tündérfesztivál eseményei örömöt és vidámságot szereztek a kicsiknek, nagyoknak.

Önfeledt gyerekzsivajtól volt hangos a hétvégén a Deák tér, ahol első alkalommal rendezték meg a Soproni Ünnepi Hetek egyik eseményeként a 8. Tündérfesztivált.

– Ez a harmadik Tündérfesztivál, amelyen részt veszünk, s a második, amikor velem együtt a 12 éves Kincső, a 9 éves Hanga és az 5 éves Iringó tündérnek öltözött– meséli az ötgyermekes Kaliczné Borbála táj- és kertépítő mérnök.

A Tündérfesztivál megszokott Erzsébet-kerti helyszínét az ott zajló felújítási munkák miatt váltotta fel a Deák tér.

Kaliczné Borbála és gyermekei is tündéreknek öltöztek be a fesztiválra. Fotó: Magasi
Kaliczné Borbála és gyermekei is tündéreknek öltöztek be a fesztiválra. Fotó: Magasi


– A férjem ezúttal nincs velünk, ő egyetemi oktatóként egy prágai konferenciára utazott; másik két gyermekünk, a 10 éves Regő és a 7 éves Emese a kunhegyesi nagyszülőknél nyaral. A hétvégén Érdről fogadtuk barátainkat, s noha nekik szombaton reggel már nagy családi találkozóra kellett indulniuk, az ő gyermekeiket is kifestettük tündéreknek. Így Érden aznap ők voltak a soproni Tündérfesztivál hírnökei. Nagyon örülünk a gazdag programnak, a kézműves-foglalkozásoknak, s már a fesztiválra való együttes készülődés is örömöt szerzett a családnak. Kincső alig várta a viseletversenyt, míg Hanga az ugrálóvárat és a mászófalat is szeretné kipróbálni, ehhez persze majd átöltözik. A kis Iringó pedig csak ámul, mennyi minden szépség vár a kicsikre, nagyokra. Úgy tapasztaljuk, évről évre növekszik a rendezvény látogatottsága – meséli az édesanya, aki a két kisebb gyerekének karkötőjére – a nagy tömegre való tekintettel, a biztonság kedvéért – ráírta a mobiltelefonszámát.

– A Tündérfesztivál megszokott Erzsébet-kerti helyszínét az ott zajló felújítási munkák miatt váltotta fel a Deák tér, ahol több mint ötven „tündérállomás" fogadta a gyermekeket. Bebizonyosodott, hogy a tér adottságai tökéletesen megfeleltek a rendezvény sajátosságainak, s még a múzeumkertet is igénybe vehettük, ahol Tündérkertet rendeztünk be. A zenés-táncos és a színházi előadásoknak otthont adó nagyszínpadot pedig a tér medencéjére építettük fel. Örülünk, hogy ismét több ezer látogatónak szerezhettünk élményteli napot – összegzett Sarkady Örkény G. főszervező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Sopronban

Tovább olvasom