Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

58 gyermek kerülhet át a városhoz

Sopron - Megyei fenntartású intézményben ellátott ötvennyolc soproni gyermeket érint, hogy 2009-től a városi önkormányzat felelőssége lesz nevelésük.
A megyei jogú városok – így Sopron – kötelessége biztosítani 2009. január 1-től az otthont nyújtó és az utógondozói ellátást a városi illetőségű gyermekek számára. A gyermekvédelmi szakellátás keretében a megyei önkormányzat által fenntartott gyermekvédelmi intézményrendszerből a soproni lakóhelyű gyerekek így átkerülnek a városi önkormányzat ellátásába.

– Sopronban összesen ötvennyolc gyermekre vonatkozik a szabályozásváltozás – mondta el Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke. – A megyei jogú városnak és a megyei önkormányzatnak egyaránt nyilatkoznia kell arról, hogy miként kívánják megoldani a kérdést. A város dönthet, hogy maga létrehoz egy gyermekellátó rendszert, vagy továbbra is a megyével „láttatja" el az érintetteket. A költségvetési normatíva mindenképpen az ellátó szervet illeti. A szabályozás a többi gyereket nem érinti, róluk továbbra is kizárólag a megyei önkormányzat gondoskodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szóljanak a harangok is a Hűség Városáért

Sopron - December 14-e a Hűség napja. Ünnepi rendezvényekkel emlékezik a város az 1921-es… Tovább olvasom