Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

320 millió hat új szakaszra

Sopron - Napi árfolyamon számítva újabb 320 millió forintos csatornázási – ISPA Plusz – program kezdődik Sopronban. Az erről szóló szerződést tegnap írta alá Havas András alpolgármester és Tóth István János, a kivitelező Délviép igazgatója.
A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program területei hat új szakasszal egészülnek ki. Bővül a Híd utcai csatorna kapacitása, a Győri úton az Ikva patak alatt az 1-0-0-s főgyűjtőn műszakilag fontos „bújtatót" építenek át.

Megoldódik a Szent Mihály, a Mikes Kelemen, az Uszoda és a Paur Iván utca csapadékvíz-elvezetése. A munkálatok 2008. április 30-ig tartanak.
Havas András
a szerződés aláírása előtt szólt a városban lassan befejeződő csatornázási és szennyvíztisztítási programról, amelynek története még 1997-ben kezdődött. A magyar kormányt követően az Európai Unió 2001 őszén döntött a program támogatásáról, az úgynevezett ISPA- (előcsatlakozási) program keretében. A folyamatban jelentős szerepet játszott Szájer József, aki akkor Sopron országgyűlési képviselője volt. A csatornahálózatok kivitelezése 2004- ben, a szennyvíztisztító telepé pedig 2005-ben kezdődött. Az ISPA Plusz programot az tette lehetővé, hogy az eredeti, közel ötmilliárd forint értékű beruházást jól készítették elő, s a kivitelezés során sikerült egy jelentős összeget megtakarítani, amelyet a város újabb utcák csatornázására, illetve kapacitásbővítésre használhat fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberfej nagyságú pöfetegre lelt

Sopron - Emberfej nagyságú és 1,6 kilogramm súlyú pöfeteggombát talált a tómalmi kerékpárút mellett Lipták Sándorné. Matusek Miklós gombaszakértő szerint néhány nap múlva nemcsak az ehető, hanem a mérges gombák is „gombamód" szaporodnak. Tovább olvasom