Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

13 tonna petárda egy ház udvarán: Falut pusztított volna!

Röjtökmuzsaj - Ha bármi okból berobban, három-négyszáz méteres sugarú körben komoly rombolást okozhatott volna Röjtökmuzsajon az a 13 tonna, három éve lejárt szavatosságú pirotechnikai eszköz, amelyet egy osztrák férfi tárolt az udvarán. A tűzszerészek hétfőn elszállították az irdatlan mennyiség egy részét.


„A pirotechnikai eszközökben lévő keverék még instabilabb, mint a robbanóanyagoké. Ha az itt lévő 13 tonna bárminő okból berobbant volna, az utca 3-400 méteres körzetében igen komoly rombolást okozhatott volna" – fogalmazott a Készenléti Rendőrség egyik tűzszerésze, miközben társaival nekifogott az irdatlan mennyiségű, három éve lejárt szavatosságú petárdák és tűzijátékok átpakolásához Röjtökmuzsajon. Egy családi ház udvarán két konténerben, egy teherautó felépítményében és egy zárt utánfutóban tárolt pirotechnikai készlet így sem fért el a tűzszerészek teherautójában, a többit – mintegy kétharmadot –  továbbra is éjjel-nappal őrzi a rendőrség.Márk Orsolya, a fertődi rendőrőrs főtörzsőrmesterétől tudjuk, már március végétől vigyázzák az udvaron elhelyezett veszélyes szállítmányt. Egészen addig fogják, míg az utolsó dobozt is el nem szállítják a szakemberek. – A Győri Városi Bíróság április 3-án hozott végzést a pirotechnikai eszközök előzetes elkobzásáról és megsemmisítéséről – közölte Farkas  András törzszászlós, aki a tűzszerészeknek hivatalosan is átadta a veszélyes anyagokat. – A röjtökmuzsaji ingatlan osztrák tulajdonosának korábban Kínában volt petárdaüzeme és logisztikai cége. Állítólag ezt a lejárt szavatosságú készletet Romániába akarta kivinni megsemmisítésre.

 „Átvert minket az osztrák" – mondták felháborodva azok a falubeliek, akik nemrég azzal szembesültek: közvetlen közelükben 13 tonna pirotechnikai eszközöket tároltak. A tulajdonos azzal "etette" őket, építkezni akar, építőanyagot készletez majd benne. Építkezésnek persze nyoma sem volt.– Lakossági bejelentésre mentünk ki először a röjtökmuzsaji házhoz – elevenítette fel az előzményeket Nagy Ernő alezredes, a bűnügyi osztály vezetője. – Az osztrák férfit végül Ausztriában sikerült utolérni, ekkor időpontot is egyeztettünk vele. A bejelentés igaznak bizonyult, 13 tonna, kínai eredetű – s lejárt szavatosságú – pirotechnikai eszközt halmozott fel az udvarán. Ellene közveszély okozás előkészülete bűntettének gyanújával indítottunk eljárást. Akár kettőtől nyolc évig terjedő börtönt is kaphat, valamint az elszállítás és megsemmisítés költségeit is valószínűleg neki kell majd állnia.

Olvasóink írták

 • 17. kicsiAnna 2009. április 07. 19:50
  „Az a helyzet, hogy én itt lakok 2háznyira a konténerektől...
  és a poén az egészben,hogy mióta az osztrák idehordta a cuccot nem is jött Röjtökmuzsajra... be sem tette ide a lábát, csak idehordta a petárdákat... komolyan mondom kész röhej!!! még az a szerencse,hogy élnek kíváncsi emberek a faluban és érdekelte őket, hogy mi is van a konténerekben...”
 • 16. C-Dúr 2009. április 07. 13:47
  „Nagy Ernő alezredes nagyon helyesen nyilatkozott, hogy "valószínűleg". Ugyanis a bírósági döntés előtt nem lehet, nem is szabad prejudikálni, legyen bármiről is szó.”
 • 15. jockey 2009. április 07. 11:05
  „Mi az, hogy valószínüleg? Ezt most pénzfeldobással, vagy hogyan döntik el? Szerintem ugyanis vannak erre vonatkozó törvények, melyek ismerete nagy előnyt jelent a bűnügyi munka során.
  A "derék" osztrák egyébként néhány tízezer forint pénzbüntetésnél nem kap többet, azt meg majd röhögve kifizeti.”
 • 14. mitirjak 2009. április 07. 08:13
  „Kopasz!!!A fejét vitte volna le.Ezeket így ellenőrizték,mert nem magyar!Kiváncsi vagyok a büntetésre! Lehet,
  hogy a sógoroknál ítélkeznek,és nem kap büntetést!!!!”
 • 13. TeknőcErnő 2009. április 06. 22:27
  „Ha folrobbant volna a sok petárda, biztosan levitte volna az osztrák haját. Ne feledjétek barátaim, nincsen többé kopasz fej, csak seggig érő homlok!”
 • 12. miracle 2009. április 06. 21:43
  „Végeredményben nem tudom itt egyeseknek és ketteseknek miért az jött le a cikkből, hogy nálunk az osztráknak mindent lehet.
  Én olvastam rosszul és nem letartóztatták és elszállították tőle a petárdát, hanem eltartották és leszállították neki a petárdát?”
 • 11. Nagy_Imre_Vancouver 2009. április 06. 20:32
  „Az osztrak (mar akinek a lelkiismerete megengedi) azert tarol Magyarorszagon szemetet mert ott lehet. Utana neztem Kanadaban csaladi haz udvaran nem lehet csak ugy a kertben nagyobb kontenert tarolni. Ez onkormanyzati hataskorbe tartozik. Valoszinu Ausztriaban sem lehet kontenert az udvaron tartani.”
 • 10. pistika 2009. április 06. 20:28
  „zsirán a golfpálya építésére loptak el vagy 1000 köbméter homokot az osztráékok”
 • 9. Tapmancs 2009. április 06. 20:19
  „Ismerve a magyar diplomácia erélyességét, még a végén mi kérünk elnézést...”
 • 8. kamikaze 2009. április 06. 19:36
  „az elszállitás és a megsemmisités költségét valószinű neki kell állnia????miért ki másnak kéne????ennyit a magyar törvényekről!!gondoljunk bele ha ugyanezt egy magyar csinálja ausztriában!!!!!valószinűleg rárohadna a műanyag lakat!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Gould1985 2009. április 06. 19:26
  „Tele a hócipőm a nyugatról hazánkba szakadt burgenlandi Übermenschekkel, akik odahaza játszák a jófiút, nem szemetel, intelligens ember érzetét keltik, de nálunk mindent megenged magának. Jelentem: Nincs az az itt elköltött pénzmennyiség, amiért ez megbocsátható! Továbbá ezek az emberek sokszor még otthon is csórók... Pirotechnikát tárolt odahaza?! Nevetséges... Drágám, képzeld, jártam-keltem a T*ßkóban, és vásároltam egy 3 tonna petárdát, mit szólsz? Jól mutat majd a kis Uli tortáján, nem?:)”
 • 6. kgbweb 2009. április 06. 18:51
  „Ez 1 vicc!
  Nem kell ennek ekkora feneket keríteni! Mi vagyunk a szemetes már évek óta! Ezért kapjuk az EU-s támogatásokat!:)

  www.kgbweb.eu”
 • 5. 56-os 2009. április 06. 18:10
  „Mi az a vicc hogy "az elszállítás és megsemmisítés költségeit is valószínűleg neki kell majd állnia" ?
  Ha volt pénze azt a sok petárdát odaszállitani, akkor az elszállitás az ö gondja !!!
  Talán még a falubelieknek kell gyüjteni ?”
 • 4. viryg 2009. április 06. 17:51
  „Remélem az lesz a minimum hogy kiutasítják mert a magyarokat egyszerre kiutasítják ha egy kis svarcoláson kapják, ez meg majdnem katasztrófát okozott. Nem kívánatos az országunkban.”
 • 3. viryg 2009. április 06. 17:46
  „A labacoknak mindent lehet? Mi megmukkanunk kint akkor kurva magyar untermensch húzzá haza. Ne lopj magyar? Osztrákia! magyarország nem szemétlerakó, nem veszélyeshulladék depó, nem is atomtemető. Itt emberek élnek nem patkányok. Ez van, ha nem tetszik húzzá haza, vagy monnyá le!”
 • 2. JóSzínházat 2009. április 06. 17:35
  „Gyarmaton megteheti ezt a gyarmatosító Übermensch , persze fordítva már NEM lehet!”
 • 1. RókaNimród 2009. április 06. 16:57
  „Azért érdekes,hogy osztrákék minden lerakhatnak nálunk.Nem tudom ki az úr,de "otthon"is van biztos elég sara,ha itt tanyázik,sok társával eggyütt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt személyi, 150 eurót kért az osztrák zsaru - jogos?

Jelentős anyagi mínusszal zárult annak az erdélyi családnak az eisenstadti kiruccanása, akiket a… Tovább olvasom