Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Visszavonta lemondását az igazgató

Kapuvár - A képviselő-testület nem fogadta el a megbízott kórházigazgató lemondását és ezzel dr. Benedek Zoltán a következő pályázat eredményéig a helyén marad. A korábbi pályázat másik résztvevője szerint Kapuváron „kiscsoportos és politikai érdekek mentén" zajlik a döntéshozatal.
A kapuvári Lumniczer-kórház igazgatói állásának betöltésére kiírt pályázat eredménytelenül zárult. Ezt követően az intézmény megbízott igazgató főorvosa beadta lemondását. A szórólapkészítéssel és rendőrségi feljelentéssel is tarkított időszakban az igazgatóhelyettest, dr. Balázsfényi Lászlót bízták meg az intézmény igazgatásával, mígnem a napokban Benedek főorvos visszavonta lemondását.

– Benedek főorvos úr legutóbbi döntését csak helyeselni tudom – mondta Hámori György polgármester. Annyit még hozzátett, a lemondás visszavonását a képviselő-testület tudomásul vette.

Dr. Benedek: „Maradok, ...indulok"

– Hirtelen lemondásomat leginkább az indokolta, hogy a pályázat eredményhirdetésén kilenc-hét arányban a testület nem engem támogatott – ismertette a néhány hete történtek okait dr. Benedek Zoltán. Úgy véli, a zökkenőmentes, jó munkához mindenképpen kell a lakosság, az itt dolgozók és a képviselők támogatása is.

– Az elmúlt hetekben annyi támogatást és kedvező visszajelzést kaptam, hogy úgy döntöttem, a következő pályázat eredményéig – amin természetesen indulok – maradok a megbízott igazgatói állásban és folytatom azt a munkát, amit az elmúlt egy évben végeztünk – jelentette ki a főorvos.

A főorvos tervei: Ősszel lejár az egynapos sebészet első éve. Szeretnék folytatni és továbbfejleszteni ezt a beavatkozási formát. Fotó: Kisalföld-archívum
A főorvos tervei: Ősszel lejár az egynapos sebészet első éve. Szeretnék folytatni és továbbfejleszteni ezt a beavatkozási formát. Fotó: Kisalföld-archívum

Az új igazgatói pályázat körülbelül három hónapig elhúzódik. Ezalatt Benedek főorvos legalább a már megnyert, több mint negyvenmilliós terv megvalósítását kezdené el, melynek eredményeképpen lifteket szerelnének az intézménybe. – A munkák idejére meg kell szerveznünk a betegellátás zökkenőmentességét – tette hozzá. Egyéb szakmai feladatokról szólva elmondta, ősszel lejár az egynapos sebészet első éve. Ennek tapasztalatai alapján szeretnék folytatni és továbbfejleszteni ezt a beavatkozási formát. – A nagy pályázatokról (angiológia, járóbeteg-központ) csak annyit, hogy ezekre a jelenlegi állapotukban a helyi kórház vezetésének teljes körű rálátása nincs, a pályázó mindkét esetben a tulajdonos önkormányzat – válaszolt Benedek főorvos azokra a helyi szóbeszédekre, miszerint a kórházban történteknek valamilyen közük lenne a másfél milliárdos egészségügyi fejlesztésekhez. A fejlesztések nyomán megvalósuló átalakításokról szólva azonban hangsúlyozta, ezekre az intézmény teljes dolgozói gárdájának fel kell készülni és ebbe több helyen a tervezett szigorítások is beletartoznak. – Az érbetegkezelésben mindenképpen szükségünk lesz még szakemberre, a járóbeteg-ellátásban pedig mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy mi vagyunk a betegekért és nem fordítva – jelentette ki dr. Benedek Zoltán.

A testület korábbi pályázatán – Benedek főorvos mellett – egy másik igazgatójelölt is indult. Kilétéről találgatások folytak a városban.


Közmegegyezés nélkül nehéz lesz

– Az elmúlt tíz évben egy egészségügyi reformprogram keretében, térségi ellátórendszerek tervezésével, fejlesztésével, szervezésével és működtetésével foglalkoztam – tájékoztatta lapunkat az eredménytelenül zárult igazgatói pályázat másik résztvevője. A jelenleg a fővárosban élő dr. Somlai András ezzel azokra a pletykákra reagált, miszerint a testület egy wellness-szálló igazgatóját szerette volna Kapuvárra hozni. Az egészségügyi menedzser hozzátette, az utóbbi időben az előbb említett lehetőségek jelentősen csökkentek, ezért találta vonzónak a kórház igazgatói pályázatát. – Tudván azt, hogy Kapuváron aktívágy-leépítés történt, viszont támogatást kapott a város egy új típusú ellátórendszer fejlesztésére, úgy véltem, ez igazán nekem való munka, hiszen az elmúlt tíz év tapasztalatait tudnám a Rábaközben hasznosítani – jelentette ki a szakember. Az is segítette a jelentkezést, hogy soproni születésű lévén, szűkebb pátriájába térne haza. Hangsúlyozta, sajnálja, hogy a pályázat ilyen indulatokat váltott ki.

– Azt is sajnálattal látom, hogy a véleményeket olvasva, esélyét sem gondolom annak, hogy a városban egy szakmai alapú fejlesztés történjen. Valamint úgy érzékelem, hogy a kapuvári közélet szereplői az egyéni, kiscsoportos és politikai érdekeiket nem tudják félretenni, nem tudnak szakmai alapú döntést hozni – fogalmazott a Kisalföldnek dr. Somlai András. Hozzátette, közmegegyezés nélkül nehéz lesz egy huszonegyedik századi, modern ellátórendszer létrehozása Kapuváron.

Olvasóink írták

  • 1. pontosítás 2008. szeptember 03. 08:36
    „Kedves Turbók Attila

    Annyi pontosítást tennék hozzá az anyaghoz, hogy a képviselő testület NEM SZAVAZOTT sem a lemondás, sem annak visszavonása elfogadásáról. A lemondás elfogadásáról szóló napirendi pont ugyanis - a visszavonás miatt - lekerült a testületi ülés napirendjéről, magát a visszavonás tényét pedig egy más ügyben összehívott rendkívüli ülést követő napirenden kívüli tájékoztató keretében ismertük meg. A jelenlegi ´hol ez vagyok hol az vagyok´ helyzet nem képviselő testületi döntés eredménye. Mielőtt ebbe az irányba menne a kommentelés, ezt érdemes szem előtt tartani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás: díszkő és utcabútorok kerülnek a Kápolna térre

Árpás - Felújítják a Kápolna teret Árpáson. A közel másfél millió forintos beruházás költségeinek jó… Tovább olvasom