Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Vidékiek szennyezik a rábapordányi határt?

Disznótetem, múzeumba való faláda, csak két példa a Rábapordány határába kiszórt szemétkupacokból.

Egyre nagyobb gondot okoznak a rábapordányi önkormányzatnak az illegális szemetelők. A községvezetők megpróbálják felvenni a harcot a jelenség ellen, de igazából kevés eszköz áll rendelkezésükre. Az emberek belátásában bíznak leginkább.

Pásztorné Szakács Gabriella elmondta: utánfutónyi, kisteherautónyi hulladék gyűlik össze egy-egy helyen. A külterületi utak mentén elsősorban, de a faluba bevezető közutak mellett is. Sokszor veszélyes hulladék is kerül a határba.

– Legutóbb például egy disznótetemet találtunk, amiről mondani sem kell, mekkora veszélyforrást jelent-fogalmazott Pásztorné Szakács Gabriella. – Volt, aki egy szerintem muzeális értékű utazóládát hajított ki. Érthetetlen dolog ez, hiszen az önkormányzat minden évben megszervezi az ingyenes lomtalanítást. Akinek viszont nagy mennyiségű felesleges lom gyűlik össze, a Rekultív kft.-től kérhet konténert. Igaz, az pénzbe kerül. Az az érzésem egyébként, hogy nem rábapordányiak szennyezik a saját környezetüket, hanem a szomszédos településekről kerül ide a nagy mennyiségű hulladék.A polgármester hozzátette: a községbeliek minden évben részt vesznek a Föld napján rendezett szemétszedő akcióban. Akkor a bevezető utak mentén tudnak takarítani, de hiába. A megtisztított területeken ismét megjelennek a kupacok. Előfordult, hogy az önkormányzati közmunkások -egyéb, fontos feladatokat hátra hagyva- mentek, hogy összeszedjék a hulladékot.

– Egyszer egy zsákos szemétből sikerült iratok alapján azonosítani a szemetelőt. Őt felszólítottuk, hogy szállítsa el a zsákokat, amit aztán meg is tett. A legtöbb esetben azonban tehetetlenek vagyunk, és csak a bosszankodás marad-jegyezte meg Pásztorné Szakács Gabriella.

Olvasóink írták

 • 10. sivatag66 2011. március 16. 01:38
  „Ezek szerint Pásztorné Szakács Gabriella NEM OLVASSA A HOZZÁSZÓLÁSOKAT !!!!!!!
  Fél a kritikától ???????????????????????????????????????????????”
 • 9. sivatag66 2011. március 12. 18:43
  „"Az az érzésem egyébként, hogy nem rábapordányiak szennyezik a saját környezetüket, hanem a szomszédos településekről kerül ide a nagy mennyiségű hulladék."
  Ez idézet a polgármester asszony nyilatkozatából !!!!!
  Miért nem háborodnak fel a :
  Pásztoriak
  Egyediek
  Döriek
  Bágyogszovátiak ??????????????
  Ha van bizonyítéka,akkor vádolja a környékbelieket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Polgármester asszony ! Várom a bocsánatkérését !!!!!!!!!!!”
 • 8. esőcsepp 2011. március 12. 12:01
  „Bizonyított,hogy nem rábapordányi?!Ez csak feltevés....”
 • 7. sivatag66 2011. március 11. 22:06
  „kár,hogy téged nem üldöz a Szabó Pisti !!!!!!”
 • 6. janika 2011. március 10. 16:31
  „Ja Rábapordány a bűn üldöztetésről híres!”
 • 5. pancser 2011. március 10. 12:05
  „A téti útmenti erősávokban meg döglött libákat szórnak, tessék csak elindulni Lébény felé! Ez ám a probléma nem a családi hóvirágszedés!”
 • 4. sivatag66 2011. március 10. 02:48
  „"Az az érzésem egyébként, hogy nem rábapordányiak szennyezik a saját környezetüket, hanem a szomszédos településekről kerül ide a nagy mennyiségű hulladék."
  Ez idézet a polgármester asszony nyilatkozatából !!!!!
  Miért nem háborodnak fel a :
  Pásztoriak
  Egyediek
  Döriek
  Bágyogszovátiak ??????????????
  Ha van bizonyítéka,akkor vádolja a környékbelieket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. balisdavid 2011. március 09. 15:19
  „Nem felszólítani kell, hanem bizonyítottság esetén az önkormányzatnak köztisztasági bírságot kiszabni.
  Ez sem a leghatékonyabb, de a semminél több.”
 • 2. bici22 2011. március 09. 13:03
  „Azért ez szégyen, emberként így viselkedni, én elhiszem hogy drága lett a szemétszállítás, amióta bevezették a szelektív szigetet, de én 1 hónapban 1-szer teszem ki a barnát, a feketét pedig 2 havonta, pedig fával fűtünk, tehát van hamu, amit viszont a komposztállóba is bele tudok tenni, nyilván nem mindet, de egyszer-egyszer, mást a barnába még a pelenkán kívül nem teszik, 3 kis kukám van a szelektívnek, amit séta alkalmával kisfiammal elviszünk, még élvezi is, a feketébe pedig szép kevés marad, ha nagyobb szemét van, ami nem szelektív, azt meg eldobom a kommunális udvarba. Amennyi fáradsággal kiviszi az erdőben, annyival oda is elvihetné, otthon össze gyűjtögeti, és egyszerre nagyobb mennyiséget elvisz. Vagy megkér egy szomszédot.”
 • 1. janika 2011. március 09. 12:41
  „Vajon miért nem Enese és Csorna közé viszik, hisz Ott most régészlednek! Lám még némi hús is van a csontokon. No meg a muzeális érték!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyökérszobrok Beleden

A Mikrotérségi ÁMK művelődési házában (Vásártér u.
2/1.) szerda délután öt órakor nyílik… Tovább olvasom