Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Vetélkedő Trianonról

Csorna - A Városi Művelődési Központ és Könyvtár a trianoni békeszerződés aláírásának 90. évfordulója alkalmából történelmi vetélkedőt hirdet Trianon emlékezete címmel.

Háromtagú baráti társaságok jelentkezését várják, akiket érdekel a magyar múlt, és úgy gondolják, hogy ismerik történelmünket vagy többet szeretnének tudni a békediktátum hátteréről, megkötésének körülményeiről és következményeiről. A vetélkedőt június 4-én délután öt órától rendezik a Martincsevics Károly Városi Könyvtárban.

Jelentkezni és a felkészüléshez szükséges segédanyagot kérni (fénymásolási díj ellenében) a könyvtár nyitvatartási idejében lehet az intézményben. Nevezési díj nincs, jelentkezési határidő: június 1., kedd.

Olvasóink írták

  • 2. Jerry 2010. május 26. 20:42
    „Nekem még sikerült Erdélyben olyan öreg emberekkel beszélgetni,akiknek a Trianon nem történelem ,hanem még személyes élmény volt.Érdekes volt hallani, hogy élték meg azt, mikor nem ők mentek át a határon,hanem a határ ment át rajtuk.amikor a család kenyér nélkül maradt,mert a szomszéd faluban lévő malomba vitt búzából készült lisztet nem tudták elvinni, mert az Magyarországé lett, ők meg Romániáé.A falu határában lévő kút pl pont a határra esett, igazolvánnyal a kézben mehettek csak ivóvízért, nehogy a határőrök lelőjék őket szökés miatt.Vajon erről is lesz szó a vetélkedőn?A történelmet lehet sokféleképpen tanítani, magyarázni, de megélni csak egyszer lehet.”
  • 1. k2968 2010. május 26. 16:30
    „Na erre kíváncsi vagyok.Vajon mennyire sikerült kiölni az emberekből a hazaszeretet?A magyarság egyik ha nem a legnagyobb tragédiája volt a diktátum.Vajon kik azok még érzik a magyar összefogást?A más cikkek íróit olvasva sajnos kevesen vannak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres technikusok a csornai Csukás-iskolában

Az idei tanévben is szép eredményeket értek el a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola… Tovább olvasom