Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Választási programok

A Kisalföld vállalta, hogy a jövő vasárnapi helyhatósági választások előtt közzétesszi a városokban listát állító szervezetek programjainak kivonatát. Ezzútal a kapuvári szervezetek elképzeléseit adjuk közre.
Fidesz-Fidelitas-FKGP-Kapuvári Polgári Társaság:
-Legyen Kapuvár egy olyan közösség, amelyben erős a tisztelet a hagyományai iránt, s amely megbecsüli és polgárai javára fordítja értékeit. Legyen Kapuvár egy olyan hely, ahol lehet tanulni és jó fölnőni, ahol lehet dolgozni és jó családot alapítani. Ahol érdemes elidőzni, s amelyről büszkeséggel lehet mesélni. Legyenek Kapuvárnak olyan képviselői, akiket egészséges lokál patriotizmus jellemez: látják és hatékonyan érvényre tudják juttatni városunk érdekeit. Hisszük, hogy cselekedni akaratunk tiszta ismeretében lehetséges. Az akaratot és a cselekvést a bizalom köti össze.

MSZP:
- Szeretnénk, ha a mi munkánknak köszönhetően is tovább épülne, szépülne városunk. Legfontosabb feladatunknak tekintjük a munkahelyteremtést, tartalommal igyekszünk megtölteni az ipari parkot. Vállalkozásbarát környezet kialakításával, kedvező telekárakkal, adókedvezményekkel segítjük a betelepül ni szándékozó vállalkozásokat. Szeretnénk, ha Kapuvár termál vízkincse is jobban hasznosulna a jövőben, a város idegenforgalmát javítva. Fontos a megkezdett útépítési és útjavítási munkálatok folytatását, a csapadékvíz elvezetésével együtt. Nagy gondot kívánunk fordítani intézményeink működtetésére is, valamint a sportélet támogatására. Céljaink megvalósításához igényeljük az MSZP-s kormány és a megye országgyűlési képviselőinek a közbenjárását is. Azon kívánunk fáradozni, hogy ne csak "virágos Kapuváron", hanem "virágzó Kapuváron" élhesünk.

Munkáspárt :
-Olyan várost akarunk, ahol lehet munkát találni. A saját életünk gazdái akarunk lenni. Munkát, megélhetést akarunk mindenkinek. A foglalkoztatási politika ne csak közmunka program legyen, hanem a dolgozó emberek támogatása. Az önkormányzati ingatlanok kiárusítása helyett ésszerű gazdálkodást szeretnénk. Az otthonteremtéshez nem periférikus telkeket kell kialakítani. Közérzetjavító várospolitikát akarunk, melyben ne az egyéni és ne a pártérdekek domináljanak. A helyi kiskirályságok helyett tényleges beleszólást akarunk a helyi ügyek eldöntésébe. Lobbizás helyett társadalmi vitát és helyi ép szavazást. A gyógyturizmust húzóágazattá kell fejleszteni, tornacsarnokot kell építeni, segíteni kell a fiatalok tanulását. Az állami fejkvóta felhasználása mellett az önkormányzatok fokozott költségvetési támogatást adjanak az oktatásnak és a helyi tömeg sportnak. Nemzeti Szövetség Kapuvárért

(MDF-MKDSZ): -Szövetségünk választási programja arra az alapra épül, hogy a képviselőséget szolgálatnak tekintjük. Csak annyit ígérünk, amit meg tudunk valósítani. Így békés, nyugodt és töretlenül fejlődő kis várost, amely célok elérésének irányát már tudjuk, eszközeit is merjük, módját meghatároztuk.
Ezek: munkahelyteremtésben az ipari parkba betelepült vállalkozások számának növelése, vállalkozásbarát környezet fenntartása. Idegenforgalom, gyógyturizmusban a gyógyfürdő fejlesztésének támogatása, az egészségügyi park megvalósításának támogatása, üdülőfalu terv beindítása. Az egészségügyben a műszerezettség javítása. A sportban a sportcsarnok és a fedett uszoda projektjeinek elkészítése és a megvalósítások megkezdése. A szociális bérlakás program meg valósítása, és fecskeházak építése, valamint az úthálózat korszerűsítése, járda- és parkoló építések, díszterek kialakítása.

Vállalkozók Pártja:
-A Vállalkozók Pártja nem ideológiák mentén jött létre, hanem önszerveződő alapon, az érdekképviselet szándékával. Elképzeléseink kialakításánál a józan ész, a gazdaság törvényszerűségei és a város érdekei érvényesülnek. Érdekünk, hogy Kapuvárt megfelelő munkahellyel, és fizetőképes kereslettel rendelkező emberek lakják. A helyi vállalkozók számára ne legyen vonzó a környező községekbe áthelyezni székhelyüket, és telephelyüket. A kapuvári vállalkozó lehessen "próféta" a saját hazájában, és az "idegennel" azonos elbírálás alá essen. Az itteni vállalkozások által befizetett adóforintok nélkülözhetetlenek a város működéséhez. A teherviseléssel arányosan szeretnénk részt venni a várospolitikai döntésekben. Üzleti kap csolatrendszerünkön keresztül megteszünk mindent azért, hogy itt kellő számú munkahely létesüljön, s kihasználjuk Kapuvár természeti adottságait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhúszmillió a laktanyáért?

Mennyiért adták el a csornai laktanyát? A kérdést azért tette föl Papp József polgármester, mert… Tovább olvasom