Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Útbejárást tartottak szakemberek a biztonságosabb közlekedésért

A közút szakemberei, a megyei és a beledi rendőrség munkatársai, valamint a kormányhivatal szakembere együtt járták be a Kapuvárt Beleddel összekötő 8611-es út veszélyes kereszteződéseit.


A szakemberek további figyelmeztető táblák kihelyezését javasolják.

A beledi rendőrség részéről Buthi Gyula őrnagy vezette azt a bizottságot, melynek feladata a Kapuvárt Beleddel összekötő 8611-es út két kereszteződésének biztonságosabbá tétele. Buthi őrnagy elmondta: Mihályinál és a ciráki kereszteződésben az utóbbi hónapban több baleset is történt. – A mihályi kereszteződésben egy év alatt hat balesetben hatan sérültek meg, ebből hárman súlyos sérülésekkel kerültek ki autóikból – mondta az őrnagy. Tájékoztatása szerint a Beledet Cirákkal összekötő út és a 8611-es találkozásánál három balesetben hárman sérültek, kettőjük súlyosan.

A rendőrség és a szakemberek bejárták az érintett szakaszokat.
A rendőrség és a szakemberek bejárták az érintett szakaszokat.


– Az utóbbi hónapok balesetei miatt tartottuk szükségesnek a bejárást ebben a két kereszteződésben – mondta a beledi őrnagy.

A találkozón a megyei rendőrkapitányságot Zsirayné Király Márta őrnagy képviselte, a Magyar Közút Kht. részéről Szabóné Nagy Márta és Zentai Zsolt vett részt a bizottság munkájában, a megyei kormányhivatal illetékes osztályát pedig Köteles László képviselte. A szakemberek mindkét kereszteződést és környékét bejárták, a lehetséges biztonságtechnikai eszközök bővítéséről tárgyaltak.

Buthi Gyula elmondta: december 30-án a Beled mellett lévő kereszteződésben egy idős osztrák férfi nem adott elsőbbséget a 8611-esen haladó autónak. A balesetet okozó sofőr súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. E hónap elején a másik említett útszakaszon egy Mihályiból kijövő autós nézte el a stoptáblát és összeütközött a szabályosan haladó autóssal. Az okozó súlyos, a vétlen autós és utasa könnyű sérüléseket szenvedett. Ugyancsak Belednél, a Vásárosfaluba vezető út és a 86-os főút kereszteződésében történt egy baleset, ahol a vétlen autós szenvedett könnyebb sérüléseket. Ahogy Buthi Gyula hangsúlyozta, mindhárom esetben a figyelmetlenség, az elsőbbség meg nem adása volt a baleset kiváltó oka. Mindhárom karambol tiszta és száraz úton, nappal történt, ellenben az autósok figyelme elkalandozhatott.

A bizottság megállapította, a kereszteződések forgalmi rendje jogszerű, a szükséges táblák megvannak, az útburkolati jelek felújítása folyamatos. Mindezek mellett a szakemberek további figyelmeztető táblák kihelyezését tartják szükségszerűnek, ezt várhatóan március 31-ig el is végzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ravatalozó és játszótér Rábacsécsényben

Idén februárban befejezik a ravatalozó felújítását a helyi temetőben. Tovább olvasom