Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Újabb két kamera figyeli a belvárost Kapuváron

A jogszabályok szerint idéntől a települések maguk fizetik a szociális segélyeket. Kapuváron újabb két kamera figyeli a belvárost, pályázatból. Építési telkeket alakít ki a városháza.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén helyi szociális segélyekről, térfigyelő kamerákról és építési telkekről is döntöttek a városatyák.

Az első napirendi pontok között szereplő szociális segélyekről a polgármester elmondta: a kormány megszüntette az állami támogatásokat, így Kapuvár is saját erőből finanszíroz ezen a téren.

– Azt hangsúlyoznom kell, senkinek nem kell több helyi adót fizetni a segélyek miatt, ezek jogosultságaira továbbra is szigorú keretrendszere van a városházának – hangoztatta Hámori György polgármester. E célra a város idei költségvetésében elkülönítették az összegeket.

Ugyancsak tárgyalta a plénum az újabb, nyertes pályázatból beszerzett térfigyelő kamerák ügyét.

– Az 1,6 milliós pályázatból két kamerát rakunk ki a belvárosban, egyiket a gimnázium sarkára, a másikat a polgármesteri hivatalhoz – mondta a város vezetője. Kiemelte, ezen kamerákra az utóbbi időben elharapózott Fő téri parkrongálások miatt lett szükség.

Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője számolt be a testületi ülés következő napirendi pontjáról, melyben a településrendezési terv módosításáról volt szó.

Számos kapuvári utcában alakítanak ki új építési telkeket, az ülésen elhangzottak alapján 1015 telekről van egyelőre szó.

Hámori György lapunknak hozzátette, a városházán egyéb, nagyobb területekben is gondolkodnak, hiszen Kapuváron egyre nagyobb az igény az újabb építési telkekre. Ugyancsak a városrendezési terv módosítása tartalmazza több terület besorolásának változását, melyekre a helyi vállalkozások bővítése miatt van szükség. Az ülésen elhangzott, utóbbi újabb munkahelyeket jelent a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyen az okmányiroda

A csornai járási hivatal okmányirodai osztályán ma nem lesz ügyfélfogadás. Tovább olvasom