Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Új Waldorf-iskola nyílhat ősszel Győrsövényházon

Győrsövényház - Waldorf-iskola nyílhat Győrsövényházon, a Fertő–Hanság Nemzeti Park tőszomszédságában. A fenntartó győri egyesülettel a helyi önkormányzat már megkötötte a bérleti szerződést, az engedélyezés folyamatban van. A község „hagyományos" iskoláját nem érinti a változás.
Az engedélyezés folyamatban van

A megyei bíróság nemrégiben bejegyezte a Wadrózsa Pedagógiai Műhely Közhasznú Egyesületet, azt a civil szervezetet, amely szeptembertől Győrsövényházon szeretne Waldorf általános iskolát működtetni. Bánhegyiné Szabó Anikó, az intézmény leendő pedagógusa és Szalóczi Viktória édesanya lapunknak elmondta: meleg fogadtatásban részesültek a tóközi községben, és a helyszínt is ideálisnak tartják.

Az új intézmény a község általános iskolájának üresen maradt helyiségeiben kap helyet, amelyben 2007 ősze óta csak négy alsós osztályt oktatnak. A helyi önkormányzat ehhez már hozzájárult, és öt évre szóló bérleti szerződést kötött az egyesülettel. A győrsövényházi iskola egyébként valóban ideális környezetben található: 2,7 hektáron terül el, parkerdő mellett, a Fertő–Hanság Nemzeti Parktól mindössze egy kilométerre. Az épülethez száz méter hosszú vadgesztenyefasor vezet.

Mindez jó keretet adhat az érzelmi neveléshez, a gyerekek önkifejezési lehetőségeinek megteremtéséhez, ami a Waldorf-pedagógia lényege.
Bánhegyiné Szabó Anikó megjegyezte: már folyamatban van az iskola működési engedélyének megszerzése. A működtetéshez szükséges anyagiak előteremtését az egyesület vállalta. Ahogy más Waldorf-iskolákban, úgy itt is kérnek hozzájárulást a szülőktől. Arra számítanak, hogy az új intézmény iránt sokan érdeklődnek Győrből – onnan iskolabuszjáratot is indítanak –, de szívesen fogadják a jelentkezőket máshonnan, így Mosonmagyaróvár és Csorna környékéről is.

A falu mindhárom várostól 20–25 kilométerre fekszik. Bővebb információval a 20/989-1848-as telefonszámon szolgálnak.

Hokstok Imre győrsövényházi polgármester a Kisalföldnek elmondta: a nyolcosztályos iskola tavaly megszűnt a településen, és az intézmény a kónyi iskola tagiskolájaként működik, négy csoporttal. Emiatt számos tanterem üres – ezekbe költözhetnek be a waldorfosok, és így újra kihasználttá válhat az épület. „Azt szeretnénk, hogy a két iskola békésen éljen egymást mellett, egyik se zavarja a másik munkáját" – mondta a polgármester, megjegyezve, hogy a helyi alsó tagozat működése Kónnyal együttműködve hosszú távon biztosított.

Pogácsapartira várják az érdeklődőket
Pogácsapartit rendeznek az új Waldorf-iskola szervezői vasárnap délután öt órától, amelyre mindenkit várnak, aki érdeklődik az új intézmény iránt. A helyszín a győrsövényházi iskola: Gárdonyi G. u. 45.


Olvasóink írták

 • 5. lamott 2008. augusztus 10. 10:54
  „Kedves Szülők!
  Győr-Csorna- Mosonmagyaróvár körzetéből továbbra is várjuk az érdeklődő családokat augusztus hónapban is, új waldorf iskolánkba Győrsövényházán. Ha szeretnék, hogy gyermekük kis létszámú, gyerekközpontú, barátságos, csodás környezetben működő iskolába járhasson, ahol kedves, törődő jó légkörű tanári közösség várja 1-8 osztályaiba, akkor érdeklődjenek az alábbi elérhetőségeken. Előadásokat, bemutató órákat tartunk az iskola indulásáig, hogy minél többen ismerhessék meg az antropozófiai szellemiségen alapuló waldorf pedagógiát, és az erre épülő Vadrózsa Waldorf Iskolát.
  telefon: 30/48-33-021 , e-mail: vadrozsawaldorf@gmail.com http://vadrozsawaldorfiskola.freeblog.hu
  http://www.luisrojasmusic.com/a.html
  A Vadrózsa Waldorf Iskola Szülői és Tanári közössége”
 • 4. lamott 2008. július 06. 10:15
  „A győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Iskola elérhetősége: http://vadrozsawaldorfiskola.freeblog.hu oldalon található. Szeptembertől szeretettel várjuk 1-8 osztályunkba a gyerekeket!”
 • 3. lamott 2008. június 14. 14:36
  „Piac? Üzlet? Ha üzlet lenne benne, már nem az 1000. waldorfiskola alakulna, hanem a milliomodik...:-)
  Mégis nagy haszonnal jár! Hisz mi hozhat nagyobb hasznot, mint a gyermekekbe , iskoláztatásukba, okosan befektetett pénz??”
 • 2. andy 2008. június 06. 09:32
  „S az igény az igény :)
  Rohanó világunkban a gyermeknek valóban gyermeknek lenni,maradni,s átélni a csodát,ameddig csak lehet :)”
 • 1. sziszifusz 2008. június 06. 06:58
  „Rossz érzés nélkül.
  A piac piac.
  Az üzlet üzlet.
  A kereslet kereslet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmillió forint jut idén az utakra

Kapuvár - Húszmillió forintot fordítanak idén az utakra a városban. Az összeg az Égés utcára és egy… Tovább olvasom