Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Új üzemcsarnokokat építenek Beleden

Ötvenhárommillió forintból új üzemcsarnokokat épít a beledi Wiedenmann kft. A beruházás megvalósítása munkahelyeket is generálhat. A cég állandó szakmunkáshiánnyal küzd, segítik a kapuvári Berg-szakiskola gyakorlati képzését.
Az elmúlt év végén írták alá azt a szerződést, melyben a beledi Wiedenmann kft. – a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében – tizenhatmillió forintot kapott a cég új beruházásának finanszírozására. A cég beledi telepén 53,2 milliós beruházással új üzemcsarnokokat építenek, több mint 300 négyzetméteren. Az új csarnokokban a cég festéstechnológiáját fejlesztik, a piaci igények jobb kiszolgálásának érdekében. Pálkövi Tamás cégvezető elmondta, az időjárásnak jobban ellenálló festés kerül a beruházás nyomán a cég termékeire. – A beruházás munkahelymegtartó szereppel bír, mely segít a válság hatásainak tompításában – mondta a cégvezető. Az építkezés e hó végén kezdődik és három hónapig tart. A Wiedenmann kft. további fejlesztési terveiben egy egymillió eurós gépbeszerzési pályázat is szerepel.

Bándoli József hegesztő: Fémipari szakemberekre mindig szükség van a beledi cégnél.
Bándoli József hegesztő: Fémipari szakemberekre mindig szükség van a beledi cégnél.

A környék egyik legnagyobb fémipari cége jelenleg 119 embernek ad munkát. A tizenkilenc évvel ezelőtti alapításkor hatvanan dolgoztak a cégnél, napjainkra megduplázódott az alkalmazottak száma, ám a cégvezető szerint állandó szakemberhiánnyal (hegesztő) küzdenek. – Létszámunk hatvan százalékát a szakmunkások teszik ki, akik utánpótlásának elősegítésére cégünk együttműködik a kapuvári Berg Gusztáv-szakiskolával – mondta Pálkövi Tamás. Jelenleg hét diák gyakorlati képzése folyik az üzemben, a színvonalat jelzi, hogy a „Szakma kiváló tanulója" verseny országos döntőjén az egyik wiedenmannos tanuló, Nagy Tamás a harmadik helyet szerezte meg. A diáknak ezzel nem kell szakmunkásvizsgát tennie, információink szerint szóba került munkavégzése a beledi cégnél.

A jövő évben fennállása huszadik évét ünneplő kft. vezetője elmondta, a beruházásaik nyomán várhatóan keletkező többletmunka újabb munkahelyeket teremthet a Dél-Rábaközben, ám ennek fontos eleme lesz a megfelelő szakmunkásképzés is.

A kft. vezetője elmondta, a beruházásaik nyomán várhatóan keletkező többletmunka újabb munkahelyeket teremthet a Dél-Rábaközben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozás indult a csornai médiaszerződés ügyében

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmisei nyomoznak a csornai önkormányzat médiaszerződésével… Tovább olvasom