Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Új szolgáltató a kapuvári buszközlekedésben

Tizenhárommillió forinttal csökkent a kapuvári költségvetés hiánya. A város új szolgáltatóval kötött szerződést a helyi buszjárat üzemeltetésére.

Az idei költségvetés módosításával kezdődött a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülése. Hámori György polgármester hangsúlyozta, a testület aktualizálta a büdzsét az év eleje óta keletkezett bevételekkel és kiadásokkal. – A legfontosabb, hogy az év eleji 150 milliós költségvetési hiányt 13 millióval csökkentettük – mondta a polgármester. Hozzátette, hiába az évek óta bevezetett költségvetési szigor, az elvonások miatt nehéz a hiány nélküli büdzsét tervezni. Összehasonlításként elmondta, a tavalyi év hasonló időszakában már felére csökkentették az év eleji költségvetési hiányt.

A kapuvári testület tárgyalta a többcélú kistérség tevékenységét. Dukai Tibor munkaszervezet-vezető elmondta, a kistérség működéséről mindenképpen ki kell emelni, hogy az utóbbi évben minden beadott pályázatuk sikeres volt, legyen az turisztikai, vagy közösségi busz beszerzése.

A testületi ülésen beszámoló hangzott el az önkormányzattal szerződésben álló fogorvosok tevékenységéről. Egyikük írásbeli beadványában nehezményezte: a kapuvári fogtechnikusok olyan tevékenységet is végeznek, mely a fogorvosok joga lenne. Utóbbiak az esetet több alkalommal jelezték az eljáró hatóságnak.

A plénum tárgyalta a helyi buszközlekedési szerződést is. Az előző szolgáltatóval kötött kontraktus lejárt, a városháza – a szolgáltatás változatlansága mellett – új szolgáltató céggel köt szerződést.

A képviselők közbeszerzési eljárás kiírásáról határoztak a Fő téri egykori járásbírósági épület és a városközponti rehabilitáció kivitelezési munkálataira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étkeztetés: a hivatal nem mérlegelhet

˝Kérdezném a tisztelt barbacsi illetékeseket, mi alapján döntenek a nyári ingyenes étkeztetés… Tovább olvasom