Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Új, ˝sárga˝ mentő dolgozik Kapuváron

Hétszázezer kilométert futott mentőautót cseréltek le a napokban a kapuvári mentőállomáson. Az új, sárga színű Mercedes mentőautó a legmodernebb berendezésekkel kel útra nap mint nap. Tavaly háromezer feladathoz mentek a kapuvári kocsik.

Kedden dr. Lórántfy Mária regionális orvos igazgató adta át a kapuvári mentőknek az új, „sárga" mentőautót. Az orvos igazgató elmondta, uniós pályázat keretében, országszerte 200 ilyen jármű került a mentőkhöz. Közülük az egyik Mercedes Kapuvárra.

Az új kocsi egy hétszázezret futott régi mentőautót vált ki. A városban és környékén tavaly több mint háromezerszer vonultak ki. A kapuvári autók ezalatt több mint 200 ezer kilométert tettek meg.

Az új kapuvári mentőt Kiss Ferenc gépkocsivezető mutatta be az állomás vendégeinek.
Az új kapuvári mentőt Kiss Ferenc gépkocsivezető mutatta be az állomás vendégeinek.

A 200 új hazai mentőautó mellett az uniós pályázatból a megyében két állomás, Csorna és Pannonhalma fejlesztése zajlik, Veszprémvarsányban pedig új mentőállomás épülhet. Az orvos igazgató a régiós fejlesztések között kiemelte, Sárváron új légi bázis épül az OMSZ mentőhelikoptereinek is.

Hámori György polgármester hangsúlyozta, a kapuvári kórház aktív ellátásának megszűnése óta jóval több feladat hárul a Szabó Pál vezette kapuvári mentőkre. A 2009-ben felújított állomáson napjainkban egy 24 órás mentő, egy 10 órás munkanapi kocsi és egy 12 órás esetkocsi teljesít szolgálatot.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reszketnek a betörők Kapuváron - Rendőrségi stat

Öt éve nem volt ennyire kevés bűncselekmény Kapuváron, mint 2013-ban. Lopás, garázdaság, testi… Tovább olvasom