Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Új ravatalozót tervez Bősárkány - önerőből

Önerőből épít új ravatalozót a község temetőjébe a bősárkányi önkormányzat. A látványterv szerint modern épület lesz.

Átépíti a temető régi ravatalozóját a bősárkányi önkormányzat. Régi tervüket önerőből valósítják meg, egyelőre árajánlatokat kértek a kivitelezésre. A mostani, ötvenéves épület már nem felel meg a kor követelményeinek.

Szalay Imre polgármester elmondta: a cégeknek még két hetük van az ajánlat elkészítésére. Miután az önkormányzat döntött a kivitelezőről, megkezdődhet a munka. A régi épületnek csak a főfalai maradnak meg, áthelyezik a nyílászárókat és előtetőt is terveztek. A beruházás várhatóan még idén elkezdődik, befejezését tavaszra tervezik. Korszerűtlen a régi búcsúztató, időszerű a felújítása, átalakítása – jegyezte meg a településvezető. – Az elképzelések szerint a szertartások helyszíne az épület mögött lesz, így a 86-os főút forgalmának zaja nem zavarja meg a kegyeletet.

A látványterv szerint ilyen lesz az új ravatalozó.
A látványterv szerint ilyen lesz az új ravatalozó.

Szalay Imre hozzátette: egyre nagyobb igény van falujukban is urnafalra, ezért ilyet is kialakítanak. A ravatalozó az előírások szerint akadálymentes lesz.

A bősárkányi Lidi Lászlóné tőlünk hallotta, hogy átépítik a ravatalozót, a terveket sem látta. Mindenesetre örül az elképzelésnek. Mint mondta, leginkább a temetések miatt, hiszen a nagy kamionforgalom igencsak zavarja a szertartásokat. „Bizony, ráfér a felújítás. A temetőnk gondozott, a sírok rendben vannak. Illő, hogy a ravatalozót is felújítsák" – mondta a Kisalföldnek.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jubileum összetrombitálta az öregdiákokat

A héten ünnepli fennállásának hatvanéves jubileumát a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium. Tovább olvasom