Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Tudatták vele, hogy ő az akadály - Turi György nem indul újra Csornán

Turi György nem akar városa boldogulásának gátja lenni, ezért nem indul újra a polgármesteri székért. „Tudomásomra hozták, hogy személyem akadályozná Csorna fejlődését" – jelentette ki hétfőn az önkormányzati közmeghallgatáson.

 
 
Az önkormányzat hétfői közmeghallgatásán búcsúzott el a várostól Turi György csornai polgármester.

– Egyesek konkrétan tudomásomra hozták, hogy megválasztásom esetén a személyem akadályozni fogja a város fejlődését. Ezt a következményt nem vállalhattam fel. A jelenlegi politikai helyzetben vélhetően ismét Fidesz-többségű lesz a képviselő-testület. A kisebbségben végzett irányítószerep embert próbáló feladatát nem akarom tovább folytatni – jelentette ki Turi György.

A Kisalföld megkérdezte a polgármestert, kik azok az „egyesek", de külön érdeklődésünkre sem kívánt neveket mondani.

Mindezek előtt azonban több mint egyórás beszédében összegezte az elmúlt nyolc év eredményeit és beszélt a kudarcokról. Számokkal támasztotta alá és kijelentette: nem igaz, hogy Csornán nem történt semmi. Azt is kifejtette, miért nem akar ismét polgármester lenni.
Turi György elmondta: az elmúlt két ciklusban 1,6 milliárd forintnyi pályázati támogatást nyert el Csorna. Fel is sorolta, milyen fejlesztések valósultak meg ebből a pénzből. Kiemelte, 2006-ban 600 millió forintos adóssággal vette át az önkormányzatot, de az évek alatt sikerült a pénzügyi helyzetet stabilizálni. Hozzátette: októberben 345 millió forintos tőkével adja át a várost utódjának. Részletezte a 2008 januárjában kibocsátott kötvény felhasználását.

Turi György: „Személyem akadályozná a fejlődést és ezt nem vállalhattam fel.
Turi György: „Személyem akadályozná a fejlődést és ezt nem vállalhattam fel."

Óriási jelentőségűnek nevezte a kormány adósságátvállalását, melynek köszönhetően Csornának ma már nincs tartozása. Kitért az intézmények állami kezelésbe adására, a járási hivatal felállítására és a Margit Kórházzal kapcsolatos eseményekre. Mint mondta, a kórház sorsa előre eldöntött volt, ezért is nem jártak sikerrel küzdelmei az intézményért. Legnagyobb sikerének a termálfürdő újbóli megnyitását nevezte. Úgy fogalmazott, történelmi lehetőség előtt álltak, amikor 2010 tavaszán megszerezhették volna a kertészet és vele a termálkút tulajdonjogát, ám a képviselő-testület ezzel nem élt.

Turi György a 2006 és 2010 között ki nem vett szabadságának pénzbeli megváltásáért indított perről is beszámolt. Döntését azzal indokolta, hogy a törvény szerint neki járó összeget a képviselő-testület nem ismerte el, ezért kényszerült bírósághoz fordulni. Megjegyezte: néhány nappal ezelőtt a győri munkaügyi bíróság első fokon neki adott igazat. Turi György összefoglalója végén úgy búcsúzott: Isten áldja meg Csornát!
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenkét székre nyolcvanöt pályázó

Tovább olvasom