Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Török és cseh pedagógusok az Aranyban

Nemzetközi kapcsolatainak bővítésére nyert támogatást a csornai Arany-iskola. A napokban cseh és török vendégek látogattak a Rábaközbe.

Az Arany János-iskola újabb nemzetközi kapcsolatokra kiírt pályázaton nyert. Évekkel ezelőtt a Cernet-programban, később a Comenius-pályázat keretében lehetőségük volt Bécsben, Németországban, Angliában hasonló intézmények pedagógiai munkáiba betekinteni. A csornai intézmény nemzetközi iskolai együttműködésre 10.500 euró támogatást nyert. Román, bolgár, török, spanyol, észt, litván, cseh és lengyel partnerintézményekkel dolgoznak együtt.

Többségük hasonlóan speciális nevelési igényű tanulókat oktat. A kétéves időtartam alatt a természetvédelem témájához kapcsolódó programokat szerveznek. A tevékenységsorozat lezárásaként könyvet is készítenek az elkészített anyagokból. Természetesen találkozókat is terveztek a programban, ezek közül az elsőn már túl vannak. Tavaly október végén rendeztek egy tanártalálkozót Nagyváradon. A gyerekeknek a kapcsolat nagymértékben segít a társadalmi integrációban, a hátrányok leküzdésében.

Nemzetközi kapcsolat: A napokban török és cseh vendégek jártak a csornai Arany János-iskolában.
Nemzetközi kapcsolat: A napokban török és cseh vendégek jártak a csornai Arany János-iskolában.


A napokban török és cseh tanárok látogattak el Csornára. A házigazdák bemutatták az iskolát és a várost, valamint hazánk néhány természeti és kulturális értékét is. Megnézték például a premontrei rendházat és templomot, a Jézus Szíve-templomot és az evangélikus templomot. Jártak Pannonhalmán, Fertődön, Nagycenken. A Balaton körüli túrán Badacsony, Balatongyörök és Keszthely az úti cél, végül egy kirándulás a Fertő–Hanság Nemzeti Parkban. A Comenius-projekt keretében június első hetében Spanyolországba utazik az iskola delegációja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtámadták Bágyogszovát honlapját

Néhány hétig elérhetetlen volt a település internetes honlapja. Tovább olvasom