Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Törleszteni kezdett a Margit Kórház

Az anyagi nehézségek ellenére sem marad el az idei nyári karbantartás a Csornahő kft.-nél.
A Csornahő kft. már a télre készül. A cég dolgozói – miként minden évben – idén is hozzáláttak a nyári karbantartáshoz. A részletekről Szabó István ügyvezető igazgatót kérdeztük.
– Csornán a távhőszolgáltatás folyamatos. Fűtési időszakon kívül két üzemnek technológiai gőzt, lakossági fogyasztóink többségének pedig használati meleg vizet szolgáltatunk – mondta Szabó István. – A karbantartást úgy kell koordinálnunk, hogy a legbiztonságosabban tudjunk hőenergiát biztosítani. Július közepén elvégeztük azokat a legszükségesebb munkákat, amelyekhez teljes üzemszünetre volt szükség. Ilyen többek között a transzformátor cseréje, a gőzrendszer ellenőrzése, a táptartály, a kondenztartály és a nyersvíztartály belső tisztítása, valamint a villamos vezénylő részleges szükségszerű felújítása, a kapcsolók, relék kicserélése.

Szabó István szerint a fűtési idény kezdetéig mind a négy gőzkazánt fel kell készíteni a hatósági szerkezeti vizsgálatra és a nyomáspróbára. Mostanáig három kazán felkészítését fejezték be, a negyedik a tervek szerint szeptemberben kerül sorra és bizakodnak, hogy az energiafelügyeleti vizsgálatok is eredményesek lesznek. A fűtési szekunderrendszer karbantartása során több elzáró- és szabályozószerelvényt építettek be. Az igazgató jelezte, hogy anyagi nehézségeik ellenére a hőközpontok, hőfogadók karbantartása gyakorlatilag befejeződött. Azonban a városban vannak olyan hőközpontok, amelyeknek a kezelése nem a hőszolgáltató feladata. Ezért felhívták a tulajdonosok figyelmét a karbantartások szükségességére.
– Úgy tapasztaljuk, hogy még nem mindenhol végezték el a munkát. Bízom benne, hogy a fűtés indításáig ezek is megtörténnek – tette hozzá a cégvezető.

Megkérdeztük Szabó Istvántól, hogy megkezdte-e tartozása törlesztését a Margit Kórház. A cégvezető kedvező hírrel szolgált.
– Nyáron egyeztető megbeszélést tartottunk az érdekeltek bevonásával és a rendezés elvi kérdéseit írásba foglaltuk. Egyik pontban azt rögzítettük, hogy augusztusban megkezdődik a hátralék törlesztése és a kibocsátott számlákat folyamatosan kifizeti a Margit Kórház. Megjegyzem, hogy a kifizetetlen számlák összege már jóval meghaladja a harmincmillió forintot. Ám örömmel közölhetem, hogy a törlesztés lassú ütemben, de megkezdődött. A mai napig 2,2 millió forint érkezett a számlánkra. Ugyanakkor el kell mondanom, hogy rajtunk kívül álló okból folyamatosan anyagi gondjaink vannak, működési hitel igénybevétele, késedelmi kamatok kifizetése terheli társaságunkat. Remélem, hogy a Kórház anyagi nehézségei rendeződnek, és közös tulajdonosunk hathatós intézkedései révén a hátralék teljes összege a számlánkra érkezik – nyilatkozta az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újkőkori település nyomai

Tulajdonosai értékesíteni szeretnék Csorna keleti határában az önkormányzat által egykor ipari övezetnek kijelölt földterületet. Az adásvétel megkötése előtt a győri Xántus János Múzeum munkatársai végzik el az építkezéseket megelőző földmunkák régészeti szakfelügyeletét. Egry Ildikó régésztől megtudtuk: a föld őskori település nyomait őrzi. Tovább olvasom