Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Több mint százmillió forintos a pályázat

127 millió forintba kerülne a csornai központi konyha teljes körű felújítása. Az önkormányzat 19 millió forintos önrészt vállalva pályázatból találna pénzt a korszerűsítésére.


A központi konyha felújítását tervezi a csornai önkormányzat. A létesítmény igencsak megérett a korszerűsítésre. Most egy megfelelő pályázati kiírás jött kapóra a városházának. Összesen 127 millió forintra lenne szükség, aminek 85 százalékát támogatásként remélik a városvezetők, azaz 15 százalékos önerőt, 19 millió forintot kellene biztosítani hozzá.

Ha az önkormányzati tervek megvalósulnak, 2016-tól a széchenyis gyerekek is megújult környezetben költhetik el ebédjüket.
Ha az önkormányzati tervek megvalósulnak, 2016-tól a széchenyis gyerekek is megújult környezetben költhetik el ebédjüket.

A képviselő-testület tagjai abban is megegyeztek, hogy kisebb mértékű támogatás esetén is hozzákezdenek a fejlesztéshez. Kisebb lépésekben haladva. A pályázati kiírás úgy szól, hogy az önkormányzati fenntartású, óvodai gyermekétkeztetést szolgáló konyhák fejlesztését támogatják. Előnyt élveznek azok az intézmények, ahol az óvodai mellett iskolai, szociális és vendégétkeztetést is ellátnak. A csornai pedig éppen ilyen. A testületi ülésre készített anyag tartalmazza: a konyha az 1970-es években épült, 1980-ban, a kollégium létrehozásakor bővítették étkezővel. Az elmúlt évtizedekben csak kisebb, karbantartó jellegű munkákat végeztek el. Így állaga igencsak leromlott. Egy februári, hatósági ellenőrzés megállapította: a konyhában a falak, a padozat, a nyílászárók kopottak, festékhiányosak, helyenként a fal omladozik. A főzőtér padozata sem sérülésmentes.

Eredményes pályázat esetén megvalósulhatna a konyha teljes modernizálása. A vizesblokkok, az ebédlő, a konyha és a kiszolgálóhelyiségek, a folyosók felújítása. A pályázatot már benyújtotta az önkormányzat, az illetékes minisztérium várhatóan július 15-ig elbírálja az igényt. A majdani támogatást 2016 decemberéig kell felhasználni és 2017 februárjáig elszámolni a pénzzel. A költségvetés egyébként eszközbeszerzést is tartalmaz.

A testületi ülésen elhangzott: a beruházást mindenképpen 2016-ban valósítanák meg, hiszen a konyha működését időben le kell állítani és erre csak a nyári szünidőben van lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételt hirdetnek, teljes biztonságot ajánlanak

Több mint félszáz dolgozója mellé venne fel munkatársakat a kapuvári önkormányzat cége. Tovább olvasom