Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Több lámpát és nagyobb figyelmet!

Kapuvár két kereszteződése számít kritikus pontnak a városi közlekedésben.
A Kapuvárt átszelő 85-ös főút és a Deák Ferenc utca kereszteződésében szinte mindennap van baleset. A kereszteződés közlekedésbiztonsági helyzetéről Bencsics Zsolt őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője tájékoztatta a Kisalföldet.

Nincs pénz lámpákra?

Az osztályvezető szerint pontos adatokkal nem rendelkeznek a balesetekről, mivel ha nincs sérült, nem kell az eseteket bejelenteni. Bencsics őrnagy hangsúlyozta, a kereszteződésben többször volt közlekedésbiztonsági bejárás, felmerült közlekedési lámpa vagy körforgalom kialakítása, de ennek anyagi feltételei nem biztosítottak. Úgy véli, hétvégente szinte katasztrofális állapotok uralkodnak, nemegyszer kell rendőri irányítást igénybe venni ahhoz, hogy a nagy forgalmú Deák és Vargyas utcákból ki lehessen jutni a főútra. Egy jelzőberendezés felszerelése segítene. Ám amíg nincs megnyugtató megoldás, a rendőrség kiemelten ellenőrzi a kereszteződés forgalmát. Hozzátette: nagyobb udvariassággal elkerülhetők lennének a koccanásos balesetek.

Évente egy-egy haláleset

Míg a Deák Ferenc utca a koccanásokról, addig a lakótelep sarkánál található gyalogosátkelő a halálesetekről híresült el. Az osztályvezető szerint tavaly egy súlyos sérüléssel járó, előtte évről évre egy-egy halálos gázolás fordult ott elő. A legnagyobb veszélyforrás az, hogy a gyalogosok és kerékpárosok figyelmetlenül haladnak át a főúton. Ennek megakadályozására az átkelő elé fémoszlopokat helyeztek ki a múlt évben. Ezekkel próbálják figyelmesebb átkelésre bírni, lassítani a gyalogosokat és kerékpárosokat. A főút forgalmát több sebességméréssel igyekeznek kordában tartani. Felmerült egy sárga figyelmeztető jelzőlámpa kihelyezésének lehetősége is. Bencsics Zsolt őrnagy kiemelte: nem lehet elégszer figyelmeztetni a kritikus helyen közlekedőket a szabályok betartására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátrix- rendszer?

A csornai képviselő-testület állást foglalt a város új rendőrkapitányának személyéről. Egyhangúlag döntöttek úgy, hogy dr. Szabadfi Árpád megyei rendőr-főkapitány javaslatára Kiss József alezredes kinevezését támogatják. Amint a dandártábornok fogalmazott, Kiss alezredest szakmai pályafutása, elért eredményei alkalmassá teszik, hogy felelősséggel ellássa új feladatát. Tovább olvasom