Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Tizenkét településen dolgoznak a járőrök

Beleden és a környékbeli tizenegy településen dolgoznak a helyi rendőrőrs munkatársai. Az éves közel kétezres ügyfélforgalommal bíró rendőrségen tizenötmillióból akadálymentesítenek.

Évente közel kétezren keresik fel a beledi rendőrőrs ügyfélszolgálatát. A megnövekedett ügyfélforgalom miatt az év végéig mintegy tizenötmillió forintból akadálymentesítik a Buthi Gyula őrnagy által vezetett rendőrőrsöt.

Kiss Zoltán alezredes, kapuvári rendőrkapitány, valamint Varga Dezső, a megyei rendőr-főkapitányság tanácsadója csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt a beledi őrs akadálymentesítéséről. Varga Dezső elmondta, már 2008-ban adott be a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egy pályázatot, ám abban az évben eredménytelenül. Tavaly végre eredménye lett a megyei rendőrség pályázatának, így a beledi rendőrőrs akadálymentesítésére 15,1 millió forintot költhetnek uniós támogatásból – mondta Varga Dezső. Az építkezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárások a napokban kezdődnek, augusztusra vélhetően kijelölik a kivitelezőt, majd várhatóan ez év végéig befejeződnek a munkák. Ez utóbbiak során a beledi rendőrőrs új – mozgáskorlátozottak számára is használható – bejárattal, vizesblokkokkal és más, fogyatékkal élők részére is megkereshető ügyfélszolgálati irodával bővül.

Tavaly végre eredménye lett a megyei rendőrség pályázatának, így a beledi rendőrőrs akadálymentesítésére 15,1 millió forintot költhetnek uniós támogatásból.
Kiss Zoltán alezredes a sajtótájékoztatón elmondta, a beledi őrs még 1994-ben létesült, akkor kilenc rendőrrel.

Napjainkban Buthi Gyula őrnagy vezetésével tizenkét rendőr teljesít szolgálatot a dél-rábaközi kisvárosban és tizenegy más településen. A 2008-as integrációt követően a belediek is kaptak további létszámot, így – ahogy a kapuvári kapitány hangsúlyozta – naponta minden településre eljutnak a beledi járőrök. Egy felmérés szerint az intézmény ügyfélforgalma évről évre nő, jelenleg közel kétezren keresik fel évente a helyi rendőrséget. A felmérések szerint ebből több mint félszáz kismama, közel ugyanennyi mozgássérült.

Olvasóink írták

 • 1. meir 2010. június 20. 20:11
  „tizenket telepulesen dolgoznak a jarorok!!!
  Bravooooo!!!!!
  DOLGOZNAK!!! aztazanyjatnekijje!!!-(mashol csak vakarjak a tokuket??!)-
  tizenket telepulesen!!
  -mert az osszes tobbit ott egye meg a rosseb!!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a pásztori orvosi rendelőt

Modern, a kor követelményeinek megfelelő orvosi rendelőt alakítottak ki Pásztoriban. Az önkormányzat… Tovább olvasom