Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Tizenegymillió szabadidőre Szárföldön

Napjainkra állandó funkciót kapott a szárföldi közösségi tó és környéke. A tizenegymilliós pályázati forrásból kialakított területet mára kihasználják a civilek és a községháza.
– Öt éve építettük a napjainkra a község közösségi központjává fejlődött tavat és csinosítottuk annak környékét – tájékoztatott Horváth Ferenc szárföldi polgármester. Mondandója apropóját az elmúlt hétvégén rendezett falunapi rendezvény adta, amikor az emlegetett tavon közel félszáz horgász próbálta ki szerencséjét.

– A 85-ös főút menti területre nemcsak a tavat, hanem új játszóteret is építettünk. Három éve pedig egy pavilon került ide – mondta a polgármester. Mindezen munkákra mintegy tizenegymillió forint pályázati forrást költöttek, a helyi költségvetésnek a teljes összeg húsz százalékát kellett fizetnie. A szabadidőpark napjainkra betölti tervezett funkcióját, a helyi lakosok kedvelt találkozóhelye mellett a községháza itt tartja rendezvényeit.

 Horváth Ferenc szárföldi polgármester
Horváth Ferenc szárföldi polgármester


– A pavilon egész nyárra foglalt, a szervezett programokon túl családok és baráti társaságok, sportszervezetek tartanak itt összejöveteleket – tette hozzá Horváth Ferenc. A közösségi élet elősegítésére a községháza a minap oldalponyvákat szerzett be a pavilonhoz.
A terület kihasználtsága azonban már a gondokat is felszínre hozta. A szárföldi önkormányzat a kutyák sétáltatásának megszüntetését javasolta a területen, védve a játszóteret is. – Ugyancsak a családi programokat elősegítendő, a tavon a gyermekek horgászatát engedélyezzük – mondta a polgármester.

– Az idei évre még utak és járdák felújítására remélünk pályázati forrásokat, az állandó óvodai pályázatunk mellett. Ez utóbbi mielőbbi eredményében erősen reménykedünk – jelentette ki a szárföldi vezető. Mint mondta, a saját erős fejlesztéseket egyelőre talonba tették, a keretet az óvodai pályázat önrészére tartogatják.

A saját erős fejlesztéseket egyelőre talonba tették, a keretet az óvodai pályázat önrészére tartogatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leégett egy garázs Magyarkeresztúron

A garázs tetőszerkezete beomlott a tűzben. Tovább olvasom