Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Térségi feladatokat is ellát a kónyi szociális központ

A Kónyi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ sokrétű feladatokat lát el. Minden korosztály életében "részt vesznek" az intézmény munkatársai. Allerné Kiss Edina intézményvezető tájékoztatott a részletekről.

– A gyermekjóléti szolgálat huszonkét településen nyújt szolgáltatást. Veszélyeztetett gyermekekkel és családjaikkal foglalkozik – mondta Allerné Kiss Edina.

– A családsegítő szolgálattal együtt számos szabadidős programot szerveztünk, nyári napközis tábort, játszóházakat, bütyköldéket.

A családi napközi két csoportja – a Százszorszép és Gesztenye csoport – teljes kihasználtsággal működik. Szakképzett nevelők foglalkoznak a kicsikkel.

A csoportszobákból kihallatszik az éneklés, mondókázás, az önfeledt játék. A gyerekek születésnapját és a jeles napokat megünneplik.

Az udvaron vidáman csúszdáznak, motoroznak, az új kisvonatot és homokozót is hamar birtokba vették. A családi napközi első gyermeknapját június 3-án tartották a szülők aktív közreműködésével.A családsegítő szolgálatról az intézményvezető elmondta: segítséget nyújtanak a hozzájuk fordulóknak különböző ügyek intézésében, családtagokkal, a szűkebb-tágabb környezettel való konfliktus megoldásában, életvezetési problémákkal kapcsolatosan.

Szabadidős programokat szerveznek, aktívan részt vesznek a település életében (falunap, majális, egészségnap, ovinyitogató).

A nyári napközis tábor is a központ szervezésében működik. Költségeit a kónyi önkormányzat fedezte, a gyerekek étkezéséért kellett csak fizetni. Huszonöt gyermek vett részt a változatos programokon.

A gyerekekre a központ családgondozói és szakmai gyakorlatot teljesítő szociálpedagógus-hallgatói figyeltek, ők foglalkoztak velük. Néhány a megvalósult programok közül: rendőrkutya-bemutató, gyalogtúra, süteménykészítés, kerékpártúra, kirándulás Szombathelyre, baseball, bütykölde.

Az együttlét, a közös nevetések, játékok célja az volt, hogy a gyerekek ne csak eltöltsék az időt, hanem maradandó élményekhez is jussanak.

– Kétszáznegyvenegy ember napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodunk tizenhárom településen – jegyezte meg Allerné Kiss Edina. – A házi segítségnyújtás keretében tizenkét településen százharmincöt embernek nyújtanak segítséget kollégáink, tizennyolc gondozónő és egy vezető gondozónő.

Az idősek klubjának célja a hiányzó családi gondoskodás pótlása, az idős emberek szociális helyzetének javítása. Idén nyáron közkívánatra a klubtagok Győrbe, az Árkádba kirándultak.

Sokan közülük még nem látták a bevásárlóközpontot és a megyeszékhelyen régóta nem jártak. A sikeres kirándulás után már tervezik az újabbat a csornai idősek napközi otthonába

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középületekre költöttek, önerőből

Újabb két középületén végeztette el a szükséges karbantartási munkákat a helyi önkormányzat. Ezúttal… Tovább olvasom