Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Teleház közösségi munkával

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt Kapuváron a Rábaközi Teleház. A működtetők szerint a kétmillió forintból létrehozott információs központ hamarosan igazi közösségi hely lesz.
Az internetes hozzáférésen túl lehetőség van nyomtatásra, faxolásra is.
A Kapuvár Néptáncművészetéért Alapítvány még 2001-ben jelentkezett a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kistérségi teleházak pályázatára. Az alapítvány több helyi civil szervezetet is maga mellé állított. A teleház az előzetes terveknek megfelelően a volt Fő téri óvoda egyik üres termében kapott helyet. A száz négyzetméteren működő központot a tánccsoport tagjai közösségi munkában alakították ki, tették lakhatóvá. A házat az alapítvány tartja fenn, és mivel nonprofit szervezetről van szó, a bevételek a fenntartás költségeit fedezik.

Fehér foltnak számított

– Térségünk fehér foltnak számított az országos teleházhálózatban, ezért fogtunk össze, és örömteli, hogy terveinket siker koronázta – mondta Csitei Gábor, a működtetést vállaló civil szervezet vezetője.
Az alapítvány számítástechnikai és irodai eszközöket vásárolt a pénzből. A számítógépes és internetes hozzáférésen túl lehetőség van nyomtatásra, faxolásra is.
– A Rábaközi Teleházba bárki bejöhet és a szolgáltatásokat igénybe veheti. Nonprofit szervezet vagyunk, a ház nem üzleti alapon működik, hanem a közösséget szolgálja – tette hozzá a vezető.
Magyar Attila, az önkormányzat jogi és kommunikációs bizottságának elnöke elmondta: a pályázat elkészítésekor az önkormányzat támogatta a kezdeményezőket. Megtudtuk azt is, a teleháznak helyet adó épületrészt jelképes bérleti díj ellenében bocsátották rendelkezésre.

Olcsóbb a netezés

– Külön öröm, hogy Kapuváron hamarosan elindul a mikrohullámú internetes szolgáltatás. A hálózatot építő cég a megállapodás alapján kedvezményesen köti be a rendszert a házba, ezért a netezés költségei továbbra is alacsony szinten tarthatók – tette hozzá Magyar Attila.
A szolgáltatásért cserébe ezután a teleház látja el a cég ügyfélszolgálatát, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a rendszerrel.
A teleház hétfőtől csütörtökig délután kettőtől este nyolc óráig tart nyitva. Pénteken délután kettő és este tíz óra között használhatják a gépeket. Szombaton délelőtt fél kilenc és fél tizenkettő, valamint délután három és este tíz között, vasárnap délután három és este fél kilenc között várják a netezőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényképezőgépre gyűjtenek Osliban

Az egyre csökkenő állami támogatások mellett mind nagyobb szerep jut a jótékonyságnak, hiszen nincs… Tovább olvasom