Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Szűkösen, de két irányban

Kapuváron az Esterházy Pál sétány egyirányúsítását javasolta a rendőrség az ottani közlekedési káosz okán. A kereskedők szerint viszont vevőik érdekében mindennek maradnia kell a régiben.

Esterházy sétány: A kereskedők ragaszkodnak a kétirányúsághoz, állítja Németh Gyula.
Egyirányú javaslat

Az idei Hanság Expó idején megnyitott Esterházy sétány a kétoldali, egyébként esztétikus parkolók miatt keskenyre sikeredett. Így a közlekedés nehézkes, piaci és szombati napokon zsúfolt az út. A városháza és a rendőrség ezért javasolta a sétány egyirányúsítását. A felvetés élénk vitát váltott ki az érintett kereskedők, valamint egyes képviselők körében is.

Korlátozott lehetőségek

Hétfőn Kapuvár városatyái fórumot tartottak a helyszínen. Ennek eredményéről Biró Péter polgármester elmondta: a helyszíni tapasztalatok alapján, s az érintettek véleményét meghallgatva a kétirányú forgalom megtartását javasolja. Közlekedésbiztonsági szempontból a hatóságok kifogásai érthetőek, viszont a pillanatnyi lehetőségek nem tesznek lehetővé egyéb megoldást, mivel gondolniuk kell a vásárlókra is, hiszen a parkolási lehetőségek amúgy is korlátozottak.

Megbénulna a centrum

Az érdekelt kereskedők és beruházók véleményét Németh Gyula fogalmazta meg: „Az önkormányzat és a szakhatóságok két hete tartottak egy szemlét, ennek alapján eldöntötték, hogy egyirányúvá teszik az Esterházy sétányt. Ide eredetileg kétirányú forgalmat terveztünk, ezt többszöri módosítással meg is tudtuk valósítani. Szűkre sikerült az utca, de nagyobb közlekedési problémák nem voltak." A kereskedő véleménye szerint a zsúfoltabb napokon a parkolóból kijutni akaró vásárlók már most is megbénítják a Vargyas utcai kereszteződést, 5–20 perces várakozási idővel lehet számolni. Ha a teljes kimenő forgalmat erre a pontra zúdítanák, a sor vége az Esterházy sétány bejáratánál lenne, így teljesen megbénulna a városközpont közlekedése.

Lámpás megoldás?

– A legjobb megoldás a sebességkorlátozás és a „fekvő rendőrök" kiépítése lenne, valamint a súlykorlátozás. A kereskedők ragaszkodnak a parkolók jobb kihasználásához, amit a kétirányú forgalom biztosít – jelentette ki Németh Gyula.
A fórum résztvevői szerint a végleges megoldás egy közlekedési lámpa lenne a Vargyas utca és a 85-ös főút kereszteződésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-ban jobban megéri?

Kitartásra biztatták a feldolgozó- cégek képviselői a termelőket a szombati markotabödögei… Tovább olvasom