Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Százmilliós felújítás Kapuváron

Idén százmilliós felújítást végeznek Kapuvár két óvodáján is.

– Most kell nekem is nyugdíjba vonulnom, mikor végre felújítják az épületet – jegyezte meg a Király-tó Óvoda lakótelepi tagintézményének vezetője annak hallatán, hogy óvodáját felújítják. Nagyrészt pályázati forrásból, mintegy százmillió forintból újítják fel a Király-tó Óvoda lakótelepi és gartai tagintézményét.

Lakótelepi óvoda: A felújítások idején is felügyelnek a kicsikre.
Lakótelepi óvoda: A felújítások idején is felügyelnek a kicsikre.


– A 85 százalékos támogatottságú pályázaton 74,1 millió forintot kapunk. Emellé a város mintegy 13 millió forintot tesz hozzá. A járulékos munkákkal együtt éri el a beruházás a 100 millió forintot – ismertette Hámori György polgármester. Hozzátette: a szerződések aláírásának előkészítése folyik, ezt követi majd a közbeszerzési eljárás és májusban kezdődhetnek a munkák, melyek várhatóan szeptember második feléig tartanak.

Mindkét óvodaépület külső hőszigetelést kap, teljesen felújítják és szigetelik a lapos tetőket, lecserélik a külső nyílászárókat és korszerűsítik a fűtési rendszereket, többek közt új kazánokat kapnak az épületek. Az eddigi ügyeleti rendszerhez hasonlóan a nyári hónapokban a Király-tó Óvoda más intézményeibe irányítják majd a gyermekeket.
Elhangzott még: a Széchenyi-tagiskola energetikai fejlesztésére is pályáztak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érettségi feladat jótékony céllal

A kapuvári gyermekgyógyászat fejlesztését segíti néhány érettségiző diák. Tovább olvasom