Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Számítanak az önkéntesek segítségére a máltaiak

Noha irodájuk neve ˝Egy csöpp segítség˝, nem kevés az a támogatás, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei nyújtanak rászorulóknak. A Rábaközben Csornán koordinálják munkájukat.

Önkéntesirodát nyitott pályázati támogatással a közelmúltban Csornán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Az Egy Csöpp Segítség Önkéntes Pont Iroda a Szent István téren várja mindazokat, akik szívesen vállalnának segítő munkát a Rábaközben. Az egyesület által indított program célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse Csornán és környékén az önkéntesmunkát.

Az iroda szakmai vezetője, Bojnár Anita elmondta: a kistérségben élő, 18. életévüket betöltött személyek részére tudnak munkalehetőségeket biztosítani szociális, kulturális, oktatási és egészségügyi területen.

– Az önkéntestevékenység személyiségfejlesztő és növeli a társadalmi tőkét. Emellett kézzelfogható anyagi haszna is van annak, ha valaki rászorulókon segít vagy a köz érdekében tevékenykedik. Napi étkezését támogatja a szervezet, illetve a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra való jogosultságát is igazolhatja – fogalmazott Bojnár Anita. Hozzátette: az iroda együttműködést kötött tizennégy csornai és kistérségi, a programba bevonható intézménnyel és egyesülettel, például a Margit Kórházzal, az idősek otthonával, a fogyatékosok otthonával.

A fogyatékkal élők elsősegélynyújtó tanfolyamát is önkéntes segítők tartották.
A fogyatékkal élők elsősegélynyújtó tanfolyamát is önkéntes segítők tartották.

– Az önkéntesség olyan tevékenység, amit szabad akaratunkból, szabadidőnkben végzünk, nem anyagi ellenszolgáltatásért, hanem a társadalom hasznára, mások megsegítésére. Közben mi magunk is fejlődünk és tapasztalatot gyűjtünk. A programot elsősorban szociális területen tanuló főiskolásoknak, nyugdíjasoknak, pályakezdő munkanélkülieknek és mindazoknak ajánlom, akik tenni szeretnének a közös jó érdekében. Az érdeklődés nagy, a jelentkezők száma folyamatosan gyarapodik – fejtette ki a szakmai vezető.

A szolgálat a napokban elsősegélynyújtó tanfolyamot szervezett fogyatékkal élők részére. Az előadásokat és gyakorlatokat elsősegélynyújtásban és betegjogban jártas önkéntes szakember tartotta. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadás-sorozat a közeljövőben folytatódik majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán elromlott a lámpavezérlő: szerdán cserélik ki

Napok óta nem működnek a közlekedési jelző- lámpák Csorna belvárosában. Tovább olvasom