Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Szabadidő- és sportpark

Szabadidőpark és sportcentrum építése kezdődik Kónyban a falu közepén lévő, mindeddig gondozatlan, kihasználatlan területen. Ugyanakkor folytatódik az építési telkek kialakítása is a településen.
Aller Imre a rendszerváltás óta Kóny polgármestere.
A kónyi Aller Imre is azon polgármesterek egyike, akik a választópolgárok bizalmából a rendszerváltás óta a település élén állnak.
– Az elmúlt tizenkét évben számos, általunk kitűzött célt elértünk. Azonban tennivaló ezután is lesz, és a munkában továbbra is részt kívánok venni – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért vállalta negyedszer is a feladatot.

Ami az elért célokat illeti, a több mint két és fél ezer lelkes Kónyban és öt környékbeli községben az elmúlt ciklus közepén kezdődött a csatornázás. A próbaüzem most fejeződött be, és június elsejétől a lakosság már csak díj ellenében használhatja a rendszert. A polgármester szerint viszonylag jó a rákötési arány, de várják az újabb csatlakozókat.

– Ebben a ciklusban a szabadidőpark és sportcentrum építése jelenti a legnagyobb feladatot, ezt a polgármesteri programom is tartalmazta – mondta Aller Imre. – A parkot, futballpályát, kézi- és kosárlabda-, valamint teniszpályát, sétálóutakat magában foglaló létesítmény a falu közepén, egy hathektáros, gondozatlan részen lesz. A terület víztelenítése már elkezdődött, ez a munka mintegy húszmillió forintba kerül. Természetesen a beruházáshoz szükséges pénz nagy részéhez pályázat útján szeretnénk hozzájutni.

A települési vezető szerint fontos feladat az intézményeik felújítása és esetenként a működésük ésszerűsítése. Kónyban az óvoda két épületben van. A község elöljárói szeretnék elérni, hogy kettő helyett egy épületben legyenek az óvodások. Azonban abban még nem egységes a képviselő-testület, hogy melyik épületet tegyék erre alkalmassá. Az út- és járdafelújítás folyamatos feladat. A teleház létesítésére vonatkozó elképzelés viszont újdonságnak számít a faluban. Napirenden szerepel a faluház felújítása, a közterületek gondozása, játszóterek építése, felújítása az uniós előírásoknak megfelelően.

Kónyban sok családi ház épült az elmúlt években, új utcák nyíltak a község 85-ös főút felőli oldalán. Aller Imre elmondta, hogy 1990-ben módosították a rendezési tervet, s akkor száz építési telket alakítottak ki. Tavaly pedig újabb tizenegy telket értékesítettek. A közeljövőben újabb házhelyeket kínálnak eladásra, hisz az igény továbbra is számottevő. Ugyancsak rendezési tervnek megfelelően kijelölték az ipari terület is. A polgármester szerint úgy tűnik, hogy mostanában elindult egy folyamat, a vállalkozók érdeklődnek, sőt, már vásároltak is területet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárgyalnak a befektetőkkel

Kapuvár két földterületet, összesen mintegy hat hektárt apportál abba a gazdasági társaságba, amely… Tovább olvasom