Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Sorra visszadobják a falvak pályázatait

Rábaköz - A babótiaknak az ötödik sikertelen öltözőpályázat után „elment a kedvük az egésztől". A bősárkányiaknak a csatornához hatodjára sikerült nyerniük támogatást, Sopronnémetinek a járdafelújításra tizedszer sem.

A bősárkányi önkormányzat hatodik pályázatával nyert támogatást a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítéséhez. A sopronnémetiek a Kossuth utcai járdafelújításhoz nyújtják be újra és újra igényüket. Már vagy tízszer próbálkoztak, sikertelenül. „Sokadik pályázata" szinte valamennyi községnek van. A sorozatos kudarcok a költségvetést is megterhelik. A pályázatok elkészítése ugyanis pénzbe kerül.

Erre panaszkodott Németh Gergely szanyi polgármester is.

– Az iskola és óvoda felújítására benyújtott pályázatunkat már kétszer dobták vissza – sorolta a községvezető. – A belvízcsatorna-rendszer rekonstrukciójához pedig hiába várunk megfelelő kiírást. Az iskola rendbetétele így egyelőre elmarad. Az óvodának nekilátunk, de újra pályázunk. Miközben az idő múlik, a pénz is fogy, hiszen a tervek elkészítése, az engedélyek beszerzése mind költséges feladat.

Páliban harmadszori próbálkozásra kapott zöld utat a falubuszbeszerzés és a temetői ravatalozó felújítása is. Jelenleg elbírálásra vár a szintén harmadik alkalommal benyújtott játszótérprojekt. Póczik András polgármester ez utóbbi sikerében nem nagyon bízik. Emiatt már keresik az újabb, negyedik lehetséges forrást a beruházáshoz.

A zsebeháziak másodszor nyújtották be igényüket a harangláb rendbetételére.
A zsebeháziak másodszor nyújtották be igényüket a harangláb rendbetételére.

„Zsebeháza a szerencsések között van, mert másodszorra általában megkapjuk a kért támogatást" – tájékoztatott Nagy Gáborné polgármester. Az önkormányzat legutóbb a helyi harangláb felújítására készítette el a felújítási tervet. Első igényüket elutasították, de nem csüggedtek: újabb pályázatuk elbírálásra vár.

A szilsárkányi önkormányzat az óvoda és az úgynevezett jegyzői lakás tetőszerkezetének felújításával „van megáldva". Zöld Pétertől megtudtuk: háromszor kísérleteztek, pályáztak, eredménytelenül. A két épületre összesen 6,7 millió forintot költenének, de amíg támogatást nem kapnak, ez nem jön össze.

– Ugyanígy a Szabadság utcai vízelvezető árok karbantartása sem nyert támogatást. Ezt a tervünket is háromszor dobták vissza. Nem csüggedünk azonban és rendületlenül pályázunk tovább – jegyezte meg a település polgármestere.

Sopronnémetiben a Kossuth utca járdafelújítására tízszer pályáztak. Nagy Béla is várja az eredményt.
Sopronnémetiben a Kossuth utca járdafelújítására tízszer pályáztak. Nagy Béla is várja az eredményt.

A babótiak az ötödik „sportöltözős" pályázat után – ahogy Molnár János polgármester fogalmazott – beleuntak a sorozatos ígéretekbe. Önerőből újítják fel a létesítményt. – Pályáztunk, biztattak bennünket, aztán végül elutasították az igényt – jegyezte meg Molnár János. – Ez ötször megtörtént, aztán úgy döntöttünk, elég volt. Elvégezzük a munkát saját forrásból. A településvezető még hozzátette: folyton azt hallják, hogy pályázatokkal könnyű fejleszteni. Ő azonban úgy érzi, az ígéretek sokszor nagyobbak, mint a valós lehetőségek. Ez kedvetlenítette el a babótiakat is.

A „sokadik" pályázatok versenyében egyértelműen Sopronnémeti vezet.

Bognár Sándor polgármester persze szívesen lemondana erről a címről. A Kossuth utca járdájára nem nyert támogatást az önkormányzat. – Annak idején a megyei területfejlesztési tanácshoz kezdtünk pályázni. Egy-egy utcára kaptunk is pénzt, de a Kossuth kimaradt. A tanács megszűnt, a regionális alapból azonban kevesebb esélyünk van forráshoz jutni. Összesen már tízszer próbálkoztunk, eredmény nincs, a munka viszont fontos lenne, hiszen a járda sok helyen már balesetveszélyes. Mást nem tehetünk, újra és újra benyújtjuk igényünket – tudatta Bognár.

Olvasóink írták

  • 2. katalinka 2009. május 13. 17:38
    „Igazavan az elöttem szólónak! A mi régiónk a másik táborhoz tatozik zömmel igy kicsi az esély arra hogy valamit is megszavazzanak erre a régióra,nem vették még észre emberkék?”
  • 1. pampus 2009. május 13. 07:26
    „Nem jól nyalnak az elvtársaknál!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a kiadás, mint a bevétel a temetőkben

Csorna - Temetői fejlesztésekről egyezett meg legutóbbi ülésén a csornai önkormányzat… Tovább olvasom